• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Fırıncıdan Bayram Arife Yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde fırıncılık yapan İmam Man her yıl geleneksel olarak düzenlediği Bayram Arifesi Yemeğini bu yılda yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Yıllardır fırıncılık mesleği yapan, “İmam Man 15 yıldır böyle bir bu yemeği yapmalarının amacı bayram arifesinde çarşı esnafının bayram alışverişi yorgunluğunu bizim verdiğimiz yemekle giderdiklerini, her yıl bu hayrı yaptığından dolayı ilçe esnafının gece yarsı hazırladığımız sofraya buyur ettiklerini “söyledi.

Man,  yemek davetine çocuktan esnafa memurdan cami imamına kadar birçok vatandaşın iştirak ettiğini belirterek, verdikleri yemekten memnuniyet duydukları ifade etti.

Man,  geleneksel hale getirdikleri yemek davetini geçen yıllarda olduğu gibi devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Davete icabet eden çarşı esnafından Mustafa Deme yemek ile ilgili duygularını dile getirerek, “Biz her yıl fırıncı kardeşimizin verdiği yemeğe iştirak ediyoruz.  Çok memnuniyet duyuyorum örnek bir davranış olduğu dileğimiz başka esnaf kardeşlerimizin daha değişik programları yapmasıyla kardeşliğin sevginin hoşgörü olarak nitelendirilir kendisine teşekkürlerimi sunarım.’’ dedi.(Mehmet Can Yardımcı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir