• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Üç Yıldır Ramazan Bayramını, Ülkelerinden Uzakta Yaşıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye ye sığınan Suriyeli misafirler bir bayramı daha buruk karşıladılar.

Suriye’nin çeşitli kentlerinden Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine gelen Suriyeli sığınmacılar, Ramazan Bayramını üç yıldır Türkiye de geçiriyorlar. Sayıları elli bine dayanan sığınmacılar,  Süleyman Şah Konaklama Tesislerinin yanı sıra ilçe de kiraladıkları evlerde ikamet ediyorlar. Mülteciler, ülkelerindeki iç karışıklığın halen devam etmesi ve üç yıldır bayramları evlerinden uzak yaşamaları nedeniyle her bayram olduğu gibi bu bayramı da buruk bir şekilde yaşadıklarını söylediler.

Akçakale kampına sığınan Suriyeli mültecilerden İyad Dünya adlı Suriyeli, öncelikle tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ederek, savaşların son bulması temennisinde bulundu.

İyad, ailesiyle birlikte üç yıl önce Akçakale Süleyman Şah Kampına sığındıklarını belirterek, “İlk geldiğimizde iç karışıklık beş altı ay sürer umuduyla gelmiştik ancak uzayan süreç beni ve ailemi birbirimizden ayırdı. Buraya geldikten yedi sekiz ay sonra babamı kaybettim daha sonra babamın yokluğuyla annem hastalandı, ağır bir şeker ve tansiyon hastalığına yakalandı. Daha sonra benimle gelen kardeşlerim Suriye’deki karışıklığın uzamasından Türkiye’de kalmak istemediler. Annemi de yanlarına alarak babamın vefatından hemen sonra Suriye’ye geri döndüler. Şimdi ben eşim ve iki çocuğum buradayız kardeşlerim ve annem Suriye’deler ve biz iki yıldır Ramazan Bayramı’nı burada geçirdiğimiz gibi üçüncüsünü de bu yıl burada geçireceğiz. İki yıldır annem ve kardeşlerimden uzak bir bayram yaşıyorum haliyle bu bizleri burkuyor. Ülkemde yaşadığım Halep şehrinde bazen telefonla aradığım yakınlarımın ölüm haberini alıyorum ve bu bizi kahrediyor. Temennim odur ki başta Suriye’ de  daha sonra tüm İslam coğrafyasında akan kanın durması ve seneye bayramlarımızı kendi ülkemizde geçirmemizdir.” Dedi. (İbrahim Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir