• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Zaman Yönetimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Madem yol uzun zaman kısıtlı imkanlar sınırlı O zaman hayırlı bereketli zamanlar geçirmek gerek. Planlı programlı düzenli bir zaman yönetimi ile bunu yapmak mümkün.istenilen iyi bir kul olma hayırlı bir ömür ise vakit nakittir okuma kendini en güzel şekilde ifade etme geliştirme misyon sahibi olma vizyonu iyi yansıtma gayreti daima var olmalı. Nasıl olacak nasıl yapılacak ne yapmalı gelecek adına korkmadan ama üzülerek kaygı taşıyarak yarın değil hatta şimdi yapmaya çalışalım.
 

Kitap okuma vaktim yok , boş zamanın olunca okurum bahanelerini bir kenara atalım okuduğun kitap boş bir kitap mı ? boş vakit arıyorsun . kitabı hemen yanı başında bulundur hava su gibi ona olan ihtiyacını yaşa küçük cep kitabını yanında taşı yolculukta , şehiriçi ulaşımda ,sıra için beklediğin demlerde onu oku.
 

İşlerininde önce büyük olanı yap sonra küçük olanı yap deyim yerindeyse farz olanlar öncelikli sünnet daha sonra günlük uğraşında da aynı şeyi yap. O gün içinde yapman gerekenleri yaz ve akşam kontrol et. Bir işten yorulunca başka bir işe yönel zihnin yorulunca bedeni yor, bedenin yorulunca zihnini meşgul et daha üretici olduğunu keşfedeceksin. Batıların zaman öldürme dedikleri şeylerden uzak dur her zaman bir alternatif işin olsun. Tv izlerken çok seçici ol onun senin esir almasına müsaade etme ve kumandanın kırmızı tuşuna dokunmaktan korkma.
Doğru iyi bildiklerini insanlar paylaş ama unutmaki davranış sözden daha etkilidir. Zamanında yap zamanında bulun ve zamanında ayrıl. Zaman sana değil sen zaman hakim olmaya çalışki kısıtlı ömrün bereketli hayırlı olsun. Zamanın hakkını verebilenlerden olmamız dileğiyle.

 

Kenan Atlı / Ankara – Yaş: 25


Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir