• DOLAR 32.551
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2428.287
  • ...
Laiklik Mi Dediniz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Laiklik dediniz de aklıma bir tarih dersimiz geldi;
Biz tarih dersinde idik, tarih hocamız laiklik konusunu açtı ve sınıfta laiklik ile ilgili tartışma başladı. Hoca ilk önce, öğrencilere laikliğin ne anlama geldiğini sordu. İmam Hatip ya... Söz alanların geneli "laiklik dinsizliktir." dedi. Öğrencilerin tanımları bittiğinde bu sefer sıra hocaya gelmişti. Hocamız örtülü dini az da olsa seven biri idi. Laikliğin anlamını bize şöyle tarif etti:
- Arkadaşlar, Laiklik her ülkede aynı anlama gelmez. Aslında yönetiminde Laiklik ilkesini benimseyenlerin genelinde hemen hemen aynıdır ama bizim ülkede farklıdır. Mesela Avrupa… Avrupa`da Laiklik, herkesin kendi dinini özgür bir şekilde yaşayabilmesidir. Gördüğümüz gibi Avrupa`daki okullarda bizim vatandaşlardan başörtülü olarak okuyanlar çoktur. Yani orda herkes kendi dinini özgür bir şekilde yaşayabilir. Ama Türkiye… Türkiye`de ise laiklik, din ve devlet işlerini birbirinden ayırma anlamına gelir. Bu ilkeleri kuranların zihniyetine göre din ve devlet apayrı şeylerdir. Din devlet işine, devlet de din işine karışmaz.
Hocamız konuşmasını bitirdiğinde, o konuşma üzerine biraz düşündüm. Türkiye`deki laikliğe göre din devlet işlerine devlet de din işlerine karışmaz. Madem öyle neden devletimiz din işlerine karışıyor da okula giden başörtülüleri geri çeviriyor? Diye bir soru aklıma geldi. Bunu onlara sorsanız onlar bile cevaplayamazlar. Bir de düşündüm ki, laiklik ile İslam bir birine ters şeyler. Çünkü İslam ülkesi olan bir yerde herkes kendi dinin verdiği her şeyi özgürce yaşayamaz. Allah Resulü İslam devletini kurduğu bölgelerde yaşayan gayri Müslimlerin cizye vermelerini ve onların Müslüman olmadığına işaret eden bir kemer takmalarını emretmiştir. Hıristiyanlıkta cizye vermek Müslümanlara cizye vermek veya Müslümanlar ülkesinde yaşadığında onun onlardan olmadığını gösteren kemer takmalarını emrediyor mu? Hakeza Yahudilikte öyle bir şey var mı?
İşte bunların hepsi serok vezirimizin piramitler diyarındaki konuşmalarının ardından bir daha aklımdan geçti. Dedim ki kendi kendime, piramitler diyarındaki Müslüman kardeşlerin tepki göstermesi gayet normal. Çünkü onlar şeriat isterken serok vezirimiz onlara şeriat karşıtı bir ilkeyi laikliği öneriyor. Biz de bu durumda olsak aynı şeyi yapmaz mıydık?
Son olarak, abimizin Müslüman kardeşleri tebrik ettiği gibi biz de tebrik ediyor ve Allah`tan onlarla beraber olmasını, şeriata layık ülkenin şeriata kavuşmasını temenni ediyoruz.
 

Şuayb / Diyarbakır - Yaş: 16

Bu haberler de ilginizi çekebilir