• DOLAR 32.589
  • EURO 35.059
  • ALTIN 2459.626
  • ...
Emanet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Allah’u Teala buyuruyor;
“Biz emaneti göklere, yere ve dağlara sunduk. Onu yüklenmekten kaçındılar, sorumluluğundan korktular. Pek zalim ve cahil olan insan onu yüklendi.” (Ahzab 72)
İnsanoğlu emaneti yüklenmeyi kabul etti. Rabbine kul olacağına söz verdi. Bunun sonucu olarak, Allah münafık erkek ve kadınlara, müşrik erkek ve kadınlara azap edecektir. Mümin erkek ve kadınların tevbelerini kabul edecektir. Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir. (Ahzap 73)
 

Bu Allah ve kulu arasında bir antlaşmadır. Ve şimdi, Ey insan! Emanetin durumu nedir? Sen gerçekten (çok zalim) yani kendine haksızlık eden ve (çok cahil) yani kendi gücünü ve kapasitesini bilmeyen olarak, emaneti yüklenmeyi kabul ettin. Ve ne çabuk unuttun, dünya ne çabuk aldattı seni... Sen Rabbinin her şeyden üstün yarattığı halifesin... Peki bu kavgan niye gururun niye? Ne uğurda savaşıyorsun? Neden bu kadar şaşkınsın? Öyle bir sınavdasın ki; Kitabı açıp bakmak serbest... Peki her şey bu kadar netken nedir seni Allah sevgisinden alıkoyan. Mal-mülküme el konulur diye mi endişeleniyorsun. Ahirette daha güzeli var. Özgürlüğün elinden alınır diye mi korkuyorsun. Karşılığında Allah`ın rızası ve hoşnutluğu var. Canına mı kast ediliyor. En çok arzulanan şehadet ümidi var.
 

Uyanma vaktini ne zamana bıraktın? Herşeyi üç günlük dünyadan ibaret mi sandın? Evet sen gerçekten çok cahilsin kendine zulmettiğinin farkında değilsin. Allah muhakkak zulmedici değildir. Sen kendine zulmetmektesin. Bu antlaşma açık ve nettir. Sen bir kul olduğunun bilincine ne zaman varacaksın? Emaneti ilk aldığın gün ki gibi teslim edebilecek misin?
 

Ey insan dönüp bakmaz mısın ki kendine? Yoksa bakmak mı istemezsin? Evet istemezsin: Çünkü sen kul olduğunu unuttun, amacını unuttun. Ama Allah`u Teala öyle bir hatırlatır ki; işte o gün çok geç olmuş olacaktır. Artık insanoğlu emaneti tamamen unutmuş, kendiyle meşgul olmakta, emaneti birlikte yüklendiğin kardeşini yıpratmakta, yaralamakta. Dilinde, aklında, gönlünde emaneti taşıyacağı yerde, dilinden küfür kokan sözcükler çıkmakta, aklından kötülükler geçmekte, gönlünü kendi gibi kullara kul etmekte...
 

"Allah insanı en güzel şekilde yarattı, sonra onları aşağıların en aşağısı kıldı." (Tin 4-5) Çünkü Allah`u Teala emaneti en temiz şekilde sundu, o da emaneti ayaklar altına aldı. Allah intikam alanların en hayırlısıdır. O emaneti layık gördüğün yerdesin! İşte emaneti değiştirenler layıkıyla yüklenip yerine getiremeyenler, inkar eden münafık erkek ve kadınlar, müşrik erkek ve kadınlara Allah’u Teala muhakkak ki azap edecektir.
Ve selam olsun emaneti canı, malı, evladı pahasına ilk gün ki gibi koruyup yerine getirenlere Allah muhakkak ki sizinledir. Allah’ın merhameti ve bağışlaması üzerinizedir.
 

Gülden Kömürcü / Elazığ (Palu) - Yaş: 20
 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir