• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Direniş Kahramanları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Direniş kahramanları, İslam`a susamış İslam topraklarında İslam davasını ilk omuzuna alan insanlardır. İslam davası için hiç düşünmeden her şeyi göze alanlardır. Direniş kahramanları, bu direnişlerini durmadan her yerde ve her zaman devam ettirenlerdir. İmkanlar ne olursa olsun, yapacakları direniş Allah için olduğundan hiçbir engeli göz önünde bulundurmazlar. Kalplerinde Allah aşkı, dillerinde ise O`nun rızası olduğundan yaptıkları ve yapacakları direniş yalnızca İslam davası içindir.

 

Ama gelin görün ki, bu direniş kahramanları hiçbir suçları olmadıkları halde zindanlara atıldı. Niçin? Allah`ın rızasını kazanmaya çalıştıkları için, İslam davasını omuzladıkları için, İslam topraklarında emperyalizm ve kapitalizmle kaybolan İslam`ı yeniden diriltmek için, İslami bir direniş sergiledikleri için... Onlar zannettiler ki bizler onları bir iftirayla ya da bir kumpasla içeriye atarsak, direnişleri biter ama yanıldılar. Asıl direnişleri burada başlamıştı. Zindanın o soğuk süretini medreyese çevirdiler. Davalarını İslami çizgi`de devam ettirdiler. Direnişlerinin zindana atıldıktan sonra biteceğine inananlar Hz.Züleyha gibi yanıldılar.

 

Unuttular Hz.Yusuf`un hikayesini burada bitmiyor. Daha zindandayken, insanlar kıymetini anlıyorlar. Hz.Yusuf`un suçsuz yere burada olduğunu. Böylesine güzel huylu ve böylesine imanlı bir insanın asla atılan iftirayla alakası olmadığını anlarlar. Biz de bunu anlamakta gecikmedik. Bizim Yusufimilerimizde öyleydi... Yusufilerine başına gelen bu olayın en içler acısı ise, Hz.Yakub`un Hz.Yusuf`a olan hasretidir. Yani Yusufilerin anne, baba ve yakınlarının Yusufilere olan hasretidir. Tıpkı bir Rana anne gibi, İhsan abi gibi... Bu haksızlıklar arasında Yusufilere yapılan, en ağır haksızlığın ise yeniden yargılama sürecinde yargılanmamalarıdır. Türkiye ve Türkiye`de ki bir çok Müslümanlar içeriye bir kumpasla veya iftirayla atılan bu insanlara yapılan zulmü sadece izliyor... Temennimiz bu insanların dosyalarının yeniden incelenip serbest bırakılmasıdır. Bu yazıyı Direniş Abidlerine ve direnişini Allah yolunda devam ettirenlere armağan ediyorum...

 

Rabia Meydan / Elazığ (Palu) - Yaş: 14
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir