• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
Adana`da Gazze konvoyu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana’da aralarında Mustazaflar Cemiyeti, AGD ve Kalem Vakfı’nın da bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının desteklediği Gazze konvoyu düzenlendi.

Çifte Minareli Mehmet Nuri Sabuncu Camii`nde teravih namazında toplanıp namaz çıkışı, yüzlerce aracın katılımıyla oluşturulan konvoy, şehrin işlek caddelerinden geçti.

Kornalar çalarak ilerleyen araçlarda bulunanlar sık sık tekbir getirerek İsrail aleyhine sloganlar attı. Çevre dükkan ve evlerin balkonunda bulunan vatandaşlar da konvoyu alkışlayarak ve evlerinin ışıklarını yakıp söndürerek konvoya destek verdi.

Yaklaşık 2 saat boyunca şehir turu atan konvoy, daha sonra d-400 karayolu İncirlik mahallesinde bulunan ABD üssünün önünde toplandı. Tekbirler eşliğinde mahalleye girmeye çalışan protestoculara polis kurduğu barikatla engel olmaya çalıştı.

Hava üssünün önünde STK temsilcilerinin konuşmalarıyla süren etkinlikte konuşan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz,  “Bu gün birleştirilmiş bütün kafirler İsrail’in arkasında olduğunu beyan ettiler. İslam Ümmeti de nerede olduğunu beyan etmelidir. Ümmet Hamas’ın arakasındadır. Ümmet Gazze’nin arkasındadır. Ve biz bu gün bunu göstermek adına buraya toplandık.” dedi.

AGD Adana İl Başkanı Abdulaziz Kranşal yaptığı konuşmada Müslümanlara bugün reva görülenlerin çözümünün İslam birliği olduğunu belirtti.

Etkinlikte, İHH Adana temsilcisi Mahmut Eraslan, Mazlum-Der Başkanı Orhan Göktaş da birer konuşma yaparak Gazze’deki İsrail terörünü lanetlediler.

Sık sık sloganlar atılan protesto bütün STK temsilcilerinin konuşmalarının ardından yapılan dua ile sona erdi. (Yunus Emre-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir