• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Toprak suya, biz de elektriğe hasrettik"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’ın Sason ilçesi Çakırpınar köyüne bağlı Gortil ve Vartanuz mezraları elektriğe kavuştu. Yıllardır elektrik hasretiyle yanıp tutuşan iki mezra sakinleri elektriğe kavuşmanın sevincini yaşadı. Mezra sakinleri, hayal ettikleri elektriğe kavuşmaları konusunda gayret gösterip emek harcayan ilçe kaymakamı Cihat Arık, DEDAŞ İl Müdürü Murat Dursun ve DEDAŞ çalışanlarına teşekkür ettiler.

Yıllardır gaz lambasıyla yaşamlarını sürdüren 20 haneli 80 nüfuslu Gortil ve Vartanuz mezraları sakinleri geçtiğimiz aylarda Sason Kaymakamlığına başvurarak elektrik talebinde bulunmuştu. Kaymakamlık iki mezra sakinlerine aydınlatma konusunda jeneratör desteği vermişti. Kaymakamlığın tahsis ettiği jeneratörlerle günün kısa bir bölümünde elektriğe kavuşan mezra sakinlerinin elektrik sorununu kökten çözmek için 2 aydır çalışan DEDAŞ ekipleri iki mezrayı elektriğe kavuşturdu.

DEDAŞ İl Müdürü Murat Dursun, Kaymakamlığın talebi üzerine iki mezranın elektrik sorunundan haberdar olduklarını belirterek, 2 aylık çalışma sonucunda iki mezranın elektriğe kavuştuğunu söyledi.

4 kilometrelik hat kuruldu

Çetin coğrafi yapıya rağmen 4 kilometrelik hat çekilerek iki mezranın aydınlığa kavuştuğunu söyleyen Dursun, “Dicle EDAŞ olarak önceliğimiz her zaman insandır. İnsanlarımızın taleplerini karşılayarak mutlu olmalarını sağlamak bizi mutlu ediyor. Devlet döneminde zorluklar nedeniyle yapılmayan veya yapılamayan yatırım ve çalışmaları kurum olarak yapma gayretindeyiz. İlk kez Sason ilçesinde iki mezramız elektriğe kavuştu. İki mezradaki insanlarımız çok mutlu. Biz de onlar kadar mutluyuz. Vatandaşlarımızın sorunlarını gidermek için buradayız.  Vatandaşlarımız kaçak elektrik kullanmaz, israf yapmazsa kaliteli ve kesintisiz enerji hayalimize kavuşmuş olacağız.” dedi.

Muhtar ve mezra sakinleri teşekkür etti

Gortil ve Vartanuz mezrası sakinlerinin yıllardır gaz lambası veya mum ışığında yaşadıklarını belirten Çakırpınar köy muhtarı M. Said Arslan, “Yıllardır yarı karanlık bir hayatımız vardı. Toprağın suya hasret olduğu gibi biz de elektriğe hasrettik. Bu hafta itibariyle bu özlemimiz bitti. Bize tarifi imkânsız mutluluğu yaşatan İlçe Kaymakamımız Cihat Arık, DEDAŞ İl Müdürü Murat Dursun ve DEDAŞ çalışanlarına teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Örmeli mezrası da aydınlığa kavuşuyor

DEDAŞ İl Müdürü Murat Dursun, Kozluk ilçesi Yenidoğan köyüne bağlı Örmeli mezrasının elektriğe kavuşması için çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti.  Örmeli mezrasının bayram öncesi elektriğe kavuşacağı müjdesini veren Dursun, şehir merkezlerinin yanı sıra kırsalda da çalışmalarının aralıksız devam edeceğini dile getirdi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir