• DOLAR 32.517
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.876
  • ...
Tatvanlıla​r siyonist israil`i lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Bir araya gelen binlerce Tatvanlı basın açıklaması düzenleyerek Tarihin en büyük ve organize terör örgütü olan Siyonist israil Devletini lanetledi. Basın açıklamasını kalabalık adına Metin Ava okudu.

Siyonist israil Devletinin üç yahudi işgalcinin ölümünü bahane ederek masum Filistin halkını yok ettiğini belirten Metin Ava, “israil, Filistinli direniş gruplarını, Doğu Kudüs, Batı Şeria, ve Gazze halkını yok etmeye çalışmakta ve denizden ve karadan Gazze’yi kuşatarak ölüm yağdırmaktadır” dedi.

“Siyonist katiller bilinçli olarak çocukları ve bebekleri öldürüyor”

Yıllardır masum çocukların  ve savunmasız halkın hunharca öldürüldüğüne değinen Ava, “Siyonist katiller bilinçli olarak çocukları ve bebekleri öldürüyor. Firavundan öğrendikleri bu vahşeti, yıllardır Müslümanlara uyguluyorlar. Çünkü biliyorlar ki bu çocuklar büyüdüğünde Siyonistlerin karşısına çıkacak, yiğit birer Hamas savaşçısı, bir şeyh Ahmet Yasin, bir Şikaki, bir Rantisi olarak çıkacak. Siyonist işgalcilerin tüm vahşi saldırılarına, bombardımanlarına rağmen, Filistin halkı dün olduğu gibi bugün de muazzam bir şekilde direniş destanı yazıyor.’’ ifadelerini kullandı.

Siyonistlere yeryüzünü dar etmeliyiz

Ava konuşmasının devamında şunları söyledi “Gazze halkının uğradığı katliam ve zulümlere karşı kınama bildirilerinden başka bir şey yapmayan birleşmiş milletler gibi uluslararası kuruluşlar, bu tutumları ile İsrail’e işgali genişletme ve katliamları artırma cesareti vermektedir. Bu nedenle Filistinli kardeşlerimizin sesi olma  görevi uluslararası topluma terk edilmemelidir. Bu görev tüm ümmetçe üstlenilmeli ve zalimlere karşı buğz ve beddua etmenin ötesine geçerek, siyasi sınırları aşarak, ümmet dayanışmasının gereğini yapmalı, kardeşlerimizin yalnız olmadığını tüm dünyaya haykırmalıyız. Zalimlerden merhamet dilenmeden, Rabbimize güvenerek tek vücut olarak bu zulme karşı durmalıyız. Bu yönüyle tepki ve  boykot, eylemlerin sıklığını ve niteliğini arttırmalı, Siyonistlere yeryüzünü dar etmeliyiz. Müslümanlar olarak tarihten bugüne taşınan bu cinayetlerin verdiği mesajı iyi anlamalıyız. Zalimler kendi görevlerini muntazam bir şekilde yerine getiriyor. Maalesef görevini yapmayan biz Müslümanlarız. Bu sebeple zalimin zulmünü bitirmesini beklemiyor, ondan merhamet dilenmiyoruz. Biliyoruz ki, bizim bizden başka kimsemiz yoktur. Ve yine biliyoruz ki, bu vahşet ancak Müslümanların yek vücut halinde karşı duruşuyla bitebilir.” İfadelerine yer verdi.

Ak parti hükümeti İsrail’le tüm ilişkilerini kesmeli

Ak parti hükümetinde de seslenen Ava “Ak parti hükümeti de israil’le tüm ilişkileri kesmeli, israil elçisini acilen defetmeli, israil’le yükselen tüm ticari, askeri ve ekonomik anlaşmalarını sonlandırmalıdır.’’ Şeklinde konuştu.

Ava son olarak ‘’Müslüman halkların yaşadığı Mısır’da darbecilerin, Suriye’de şebbihaların ve Esed’in, Filistin’de Siyonistlerin, Irak’ta Maliki’nin ve Kürdistan’da mazlumları katledenlerin cürümlerine karşı yekvücut olmak, ümmet bilincinin bir gereğidir. İşte bugün de bu bilinçle buraya gelmiş olup, katledilen kardeşlerimizin şahadetlerini kabul buyurmasını Allah’tan diliyor, zalimleri lanetliyor ve mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve olacağımızı ve onlar için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz.” dedi.

israil mallarına karşı boykot çağrısı yapılırken israil bayrakları da alanda yakıldı ve tekmelerle üzerine basıldı.

Protesto gösterisi okunan duaların ardından sona erdi. (Menderes Beysülen-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir