• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421
  • ...
Mardin Gazze`ye ses verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – İsrail`in Gazze`de yaptığı katliamları kınamak ve Filistinlilere dua etmek amacıyla Fuat Yağcı Camisinde Mardin STK Platformuna üye derneklerce başlatılan "Mardin, Gazze`ye Ses Ver" programı sona erdi.

3 gündür teravih namazının ardından Kur`an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programlarda Mardinliler 3’er saat boyunca Filistinlilere dua, İsrail’e beddua etti.

Küçük-büyük, genç-yaşlı herkesin ve herkesim yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte “Müslüman uyan kardeşine sahip çık` ve `Türkiye Filistin kardeştir” yazılı dövizler açan halk, “Kahrolsun İsrail” sloganları attı.

Mardin STK Platformu Sözcüsü Mustafa Aydın, Mardin`de 50`e yakın STK`nın birleşimi ile oluşturulan STK Platformu olarak Mardin`de 3 gün süre ile dua etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Aydın; “Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali bizlerde safımızı belli etmek için burada toplandık. Siyonist İsrail’in uyguladığı bu vahşeti nefretle kınıyoruz. Havadan karadan ve denizden insanlık dışı bir şekilde evleri dinamitleniyor, bombalar yağdırılıyor. Şehit ve yaralı sayısı günbegün artıyor. Cenazelerin alınmasına, insani ve tıbbi yardımların ulaşmasına dahi izin vermiyor. İsrail dünyanın gözü önünde bir soykırım yapıyor ve dünya buna sessiz kalıyor.” dedi.

Aydın, İsrail mallarının boykot edilmesi için de çağrıda bulunarak etkinliğe katılan Mardinlilere teşekkür etti.

(M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir