• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Arabkent`te yüzlerce kişi iftarda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bismil`in Bayındır (Arap kent) köyünde her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan`ın bitmesine 10 kala verilen iftarda yüzlerce kişi buluştu.

Etkinlikte konuşan Seyit Molla A Kerim Tanrıkulu, bu etkinliğin yaklaşık 45 senedir devam ettiğini ve her Ramazan`ın son 10 gününde böyle bir iftar yemeği verdiklerini söyledi.

Şeyh Muhammed`i Arabkendi`nin hayatına değinen Tanrıkulu, "Şeyh Muhammed bu köyde doğdu. Ömrünü İslam`a adayan Şeyh, bölgede çok alimler yetiştirdi. Bir ara göz rahatsızlığı geçiren seyda 10 sene kitaplarından uzak kaldı ancak yine de ilimde hiç bir eksiklik bırakmadı. İlmini tekrarlayarak kendi geliştiriyordu. Seyda, gözleri iyileşince yine okumasına devam etti. Şeyh Muhammed`in yanında 50 ile 60 arası öğrenci hiç eksik olmazdı. Bazen kendi imkanlarıyla bazen de köylünün desteğini alarak talebelerin ihtiyaçlarını giderirdi. Bir gün öğrencilerin azıkları bitmiş kendi cübbeni satarak onlara azık almıştı."

Tanrıkulu son olarak, Şeyh Muhammed`in Ankara`da yattığı hastanede vefat ettiğini ve büyük bir kalabalık tarafından köyünde defnedildiğini söyledi.

Şeyh Muhammed`in kabrini de ziyaret eden misafirler Akşam ezanın okumasıyla iftarını açtılar.   (Aydın Bal - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir