• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
Bakan Şimşek: Geniş bir coğrafyaya ilham kaynağı olacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Bakan Şimşek’in yanı sıra iftar yemeğine Vali Azmi Çelik, Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, BATSO Başkanı A.Kadir Demir, Defterdar Mecit Özdemir, İl Müftüsü Hasan Çağlar ve 11 ilin oda başkanları katıldı.

“Kardeşliğimizi daha da yükselteceğiz”

Konuşmasında Ortadoğu’da yaşananlara değinen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Gerçekten bu Ramazan ayında Ortadoğu coğrafyasında nerede olursa olsun bu fitne fesat kaynaklı tabi ki iç kargaşa, tabi ki ortaya çıkardığı zulüm, kan bir Müslüman olarak hepimizi üzüyor. İnşallah biz bunlardan ders çıkartacağız ve ülke olarak çözüm sürecine sahip çıkıp birlik, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha da yükselteceğiz. Bütün Ortadoğu için hatta daha gelişmiş coğrafya için sorunlarımız daha çok demokrasi, daha çok hak ve özgürlük ekseninde çözerek, kardeşlik hukuku içerisinde çözerek biz inşallah geniş bir coğrafyaya ilham kaynağı olacağız, örnek olacağız.” dedi.

“Yaşananlardan dersler çıkarmamız lazım”

“Tabi, İsrail’in uzun süre devam eden ama bu Ramazan ayında yoğunlaşan zulmü de ayrı bir konu” diyen Bakan Şimşek, “Bizim oradan da dersler çıkarmamız gerekiyor ve bu coğrafyanın kardeşliğinin, birliğinin, beraberliğinin çok daha güçlü bir şekilde pekişmesi gerekiyor. İnşallah bu Ramazan ayı bunlara vesile olur. Hem bölgemizde, hem ülkemizde ve hem dünyada daha çok huzura, daha çok barışa ve daha çok kardeşliğe vesile olur.” ifadelerini kullandı.

“Esnaf için önümüzdeki dönemin yol haritasını çıkardık”

Esnaf için bir yol haritası çıkardıklarını söyleyen Şimşek, yol haritasında başta kredi finansman şartlarının iyileştirilmesi olmak üzere 30 tane eylem olduğunu belirtti.

“Çözüm süreci dünyadan bölgeye yatırımcı çekecek”

Batman’ın bölgenin en dinamik, geleceği en parlak ve potansiyeli en yüksel olan iller arasında olduğunu söyleyen Şimşek, “Buradan ihracatımız 600 bin dolardı. Bugün çok şükür bu sene 100 milyon doları aşmış olacağız. Şimdi aynı hızla gitmesek bile bizim önümüzdeki dönemde milyar doları bulacağımıza dair beklentim var. Çünkü biz bu bölgeye çok ciddi teşvikler veriyoruz. Çözüm süreciyle birlikte oluşan huzur ve barış ortamı Türkiye’nin batısından, hatta dünyadan bu bölgeye çok daha fazla yatırımcı çekecek. Bunların hepsi istikrar ve huzur gerektiriyor. İstikrar olmadan, huzur olmadan ve kardeşlik tesis edilmeden bunlar kalıcı olmuyor.” şeklinde konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir