• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Karaman Gazze için nöbette
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KARAMAN - Karaman'da bulunan sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturdukları platform, teravih namazı çıkışında Siyonist İsrail'i lanetlemek İslam'ın izzeti için mücadele eden Filistin halkının yanında olduğunu haykırmak için Aktekke Meydanında oturma eylemi düzenledi.

Etkinliğe sivil toplum kuruluşlarının üye ve gönüllüleri, siyasi parti temsilcileri ve halk yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlik hafız Fahrettin Kerim, Mehmet Şimşek, Talat Oğuz ve İlyas Baloğlu hocaların fetih süresini okumalarıyla başladı.

Açılış konuşmasını sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu platform sözcüsü Memur-Sen il temsilcisi Yunus Özdemir yaptı. Özdemir, Siyonist İsrail'in yaptığı vahşeti anlatarak "Müslümanlar olarak suskun kalmamamız, dualarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belli etmemiz gerekir. İsrail mallarını boykot etmemiz ve Filistin için başlatılan yardım kampanyalarına destek olmak lazım." dedi.

Ahmet Aydenk Hocanın yaptığı duayla devam eden etkinlikte duadan sonra oturma eylemine geçen halk, sahur vaktine kadar meydandan ayrılmayarak Filistin halkının yanında olduklarını deklare ettiler.

Oturma eylemi sırasında katılımcılar Müslümanların zaferi için Kur'an-ı Kerim okuyup dualar etti.

Eylemin sonunda Yunus Emre Vakfı Başkanı Mehmet Emin Uyan Hocanın kunut duası okuyarak kıldırdığı teheccüd namazı ile Gazze nöbeti sona erdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir