• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gazzeli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’daki camilerde de Gazze’de Siyonist İsrail’in saldırıları sonucu katledilenler için gıyabi cenaze namazı kılınıp yardım toplandı.

Kentteki camilerde Cuma namazı sonrası Müslümanlar, terör devleti İsrail’in yaptığı saldırılar sonucunda Gazze’de katledilenler yüzlerce Müslüman için gıyabi cenaze namazı kılıp, mazlum halk için dualarda bulundu. Müslümanlar, gıyabi cenaze namazının ardından Gazze’deki mazlumlar destek olmak için para topladı.

“Gönüllerimiz kan ağlıyor”
İsrail’in Gazze’de, masum insanlara yönelik zalim saldırısının kalplerini bir kez daha yaraladığını söyleyen Ulu Cami imamlarından Abdullah Sav,  “Ramazan, oruç, iftar, sahur, teravih demeden; kadın, erkek, yaşlı, bebek ayrımı gözetmeden kardeşlerimizin üzerine yağdırılan her bomba yüreğimize saplanıyor. Gönüllerimiz kan ağlıyor. Yangınlarla kasıp kavruluyoruz. Yere düşen her damla kan, mazlumun gözünden dökülen her damla gözyaşı, zihin ve gönül dünyamızı param parça ediyor.” dedi.

“Bize düşen görev, avuçlarımızda ateşi söndürecek suyu taşımaktır”
Kendilerine düşen görevin her daim mazlumun ve mağdurun tarafında yer almak olduğunu belirten Sav, “Dünyanın neresinde olursa olsun zulme sessiz kalmak; mazluma, masuma el uzatmamak, bu nebevi öğretiden mahrum kalmaktır. Bize düşen görev, Hz. İbrahim’in ateşini söndürmeye giden karınca misali en azından avuçlarımızda ateşi söndürecek suyu taşımaktır. Bize düşen, yaşanan bu olaylar karşısında mazlumun duası ile Allah arasında perde olmadığını bilerek elimizden geldiğince maddi ve manevi destek olmaktır.” diye konuştu. 

“İsrail’in Filistin’e saldırısı yeni değildir”
İsrail’in Filistin’e yönelik acımasız saldırısının yeni olmadığını vurgulayan Sav, “2009 yılında da birçok can ve mal kaybına yol açan Gazze saldırıları sonucunda yaraları sarmak amacıyla Türkiye genelinde bir yardım kampanyası başlatılmış; milletimiz, merhamet ve cömertlik duygularıyla yardımlarını esirgememişti. Toplanan bu yardımlar Filistin’deki kardeşlerimize sağlık, gıda, temizlik ve giyim gibi temel ihtiyaç malzemeleri olarak gönderilmişti. Gazze halkının acısı paylaşılarak yaralarına merhem olunmaya çalışılmıştı. Bugünkü acı tablo karşısında yeniden ülke çapında yardım toplama zarureti hasıl olmuştur.” ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir