• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Başörtüsü Yaşamın Her Alanında Özgür Olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Tesettüre Çağrı Platformu üyeleri "Tesettür Seferberliği" kapsamında, tesettürün okullarda, genelde ise yaşamın her alanında serbest bırakılması için STK`lara destek amaçlı ziyaretlere devam ediyor. Tesettür Platformu yetkilileri, Diyarbakır`da faaliyet gösteren Şuurlu Öğretmenler Derneği`ni (Öğ- Der) ziyaret ederek dernek yetkililerinden başörtünün tüm kamu alanlarında özgürlüğünün çözümü için Öğ-Der`den destek talebinde bulundu.

Tesettür Çağrı Platformu heyeti adına konuşma yapan Şeyhmus Tanrıkulu, tesettürün Anasayal güvenceye tabi tutulması gerekliliğini vurgulayarak, "Biz istiyoruz ki başörtüsü ilköğretim, ortaöğretim kısacası yaşamın her alanında serbest olsun ve bu özgürlükler Anayasal güvence altına alınsın. Aksi takdirde keyfi uygulamalar başını alıp gider işgüzarlıklar her alanda baş gösterir" dedi.

Tanrıkulu, daha önce yapmış oldukları faaliyetlere de değinerek konuşmasını şöyle sürdürdü: " Şeyh Said ve arkadaşlarının mezarlarının ortaya çıkması ve itibarlarının iadesi ile başörtü yaşamın her alanında özgürleşebilmesi için Tesettür Platformu olarak imza kampanyaları başlattık. İki aydan fazla bir süredir başörtüsü özgürlüğü için Türkiye genelinde düzenli olarak seminerler gerçekleştiriyoruz. Konferanslar, basın açıklamaları yapıyoruz. Kısa bir süre sonrada şehirlerin işlek noktalarına imza stantları kuracağız.

HAK VE İNANÇ ÖZGÜRLÜKLERİMİZ ANAYASAL GÜVENCE ALTINA ALINMALI
Bu ülkede azınlık olan inançlar, farklı kültür ve etnik kesimlerin istek ve talepleri kabulü konusunda bir sorun yaşanmadığını kaydeden Tanrıkulu,"Bunlar anayasal güvence altına alındı. Maalesef halkı Müslüman olan ülkede yaşamamıza rağmen hak ve inanç özgürlüklerimiz yok ve anayasal güvence altına alınmış değildir. Bizim çözüm merciinden isteğimiz şudur: Müslüman halkın bu haklı taleplerini göz önünde bulundurarak en kısa zamanda başörtü sorununun çözüme kavuşturulmasıdır. Meşru talep ve isteklerimizde ısrarcı ve istikrarlı olmalıyız. Müslümanlar her alanda gayret sarf etmeli ve bu haklı taleplerin çözüme kavuşturulması için çalışmalıdır." şeklinde konuştu.

 

Ekim ayında Türkiye genelinde katılımın olacağı başörtü özgürlüğü için bir mitingi Diyarbakır`da düzenleyeceklerini belirten Tanrıkulu, "Son olarak topladığımız imzaları ve diğer verileri hükümete sunacağız. Umarız ki hükümet halkın bu haklı taleplerini görmemezlikten gelmez" ifadelerini kullandı.
Tanrıkulu`un konuşmasının akabinde kısa bir açıklama yapan Şuurlu Öğretmenler Derneği (Öğ-Der) Başkanı Abdurrahman Sevgili, başörtünün yıllardır süre gelen toplumun kanayan yarası olduğunu söyledi. Sevgili," Bu sorunun çözüme kavuşması için ciddi bir direnç gösterilmesi gerekir. Özellikle STK`lara çok önemli ve ağır görev düşmektedir. Özellikle sizin yaptığınız bu misyon, çok hayırlı bir misyondur. Peygamberimiz (sav), `Hayırlı işlerde acele ediniz` diyor. Bizlerinde bu hayırlı işlerde acele etmemiz gerekir. Bu problemin çözüme kavuşması için her Müslüman`da aynı duygu vardır ve de olmalıdır.

`HAKLI TALEPLERİMİZİ YÜKSEK SESLE DİLE GETİRMELİYİZ`
Başörtüsü özgürlüğü kapsamında haklı taleplerini dile getireceklerini belirten Başkan Sevgili "Yüksek sesle, bağıra bağıra bu haklı talebimizi dile getirmeliyiz. Meşru makul ve usulüne göre hakların iade edilmesi için bu durumu herkese anlatmamız gerekir. Ziyaretiniz için teşekkür ederiz. Bu güzel çalışma için üzerimize düşen ne varsa yaparız. Yeter ki gaye samimiyet ve ihlâs olsun" diyerek ziyaret son buldu.

Osman İçli-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir