• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
Batman sağlık personeli Sudan'da su kuyusu ile okul açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği personelleri, Sudan için yardım topladı. Sağlık çalışanlarının kendi aralarında topladıkları parayla Sudan’da su kuyusu, Kur’an kursu ve bir de okul açıldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan sağlık çalışanları,“Su kuyusu hem içme amaçlı hem de temizlik açısından hayati önem taşıyor. Bu nedenle su kuyusu açmak için girişimde bulunduk. Topladığımız yardımlarla niyetimiz bir su kuyusu açmaktı fakat yardıma katkı sunanların sayısı artınca su kuyusunun yanı sıra başka çalışmalarda da bulunduk. Böylece toplanan parayla Sudan’da Süreyf kampı Batman Sağlıkçıları İlkokulu, Batman Sağlıkçıları Kuyusu, Batman Sağlıkçıları Kur’an Kursu açıldı. Ayrıca çadır, branda, su bidonu gibi ihtiyaçlar da alındı.” dediler.

Sudan’a yapılan yardımlar ile özellikle çocukların sevincine ortak olduklarını belirten sağlık çalışanları, “Sadece çocukların sevinci bile görülmeye değerdi. Karınca kararınca bizler de Sudan halkına bir katkı sunmaya gayret ettik. Su kuyusu dışında şu an Sudan’da 5 bin metrekare alan üzerine yerel tarzda yapılmış (hasır, branda vb. kullanılarak) Batman Sağlık Okulunda 16 sınıf bulunmaktadır. Yaklaşık 2 bin 750 öğrencinin eğitim göreceği bu okulda iki sınıf eğitime açılmış durumdadır.“ ifadelerine yer verdiler. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir