• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
kMM'nin 10 istek çalışması tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman küçük Millet Meclisi (kMM) tarafından geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan ve cumhurbaşkanı adaylarına sunulmak üzere hazırlanan ‘10 İstek’ çalışması tamamlandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Batman kMM Girişimcisi Cuma Gülcü, “Batman küçük Millet Meclisi katılımcısı 13 STK’nın destek ve katkılarıyla hazırlanmış olan bu 10 İstek diğer 22 ilde bulunan küçük Millet Meclislerinden gelecek 10 İsteklerle beraber değerlendirilerek ortak payda olan 10 İstek oluşturulacaktır. Oluşturulacak olan bu 10 İstek üç Cumhurbaşkanı adayından da randevu istenerek kendilerine sunulacaktır.” dedi.

Bu doğrultuda Batman kMM’nin 10 isteği şöyle sıralandı:
-Bütün çalışmalarımda hukuka saygı ve hukuka bağlılık içerisinde yer alacağım.

-Her işimde açıklık, şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerine özen, güçler ayrılığına, denge ve denetleme ilkelerine saygı göstereceğim.

-Her adımımda tüm siyasi partilere, farklı siyasi görüşlere ve düşünce özgürlüğü açısından herkese eşit yakınlıkta duracağım.

-Her adımımda toplumdaki etnik farklılıklara ve inanç özgürlüğü açısından herkese eşit yakınlıkta duracağım. Kültür ve inançların özgürce yaşanabilmesi için adımlar atacağım.

-Her adımımda yerinden yönetime öncelik vereceğim ve yerel yönetimlerin geliştirilmesine katkı sunacağım.

-Her adımda sivil toplumla iş birliği içinde olacağım. Sivil toplumun gelişimine katkı sunacağım.

-Dünya siyasetinde mağdur ve mazlumlardan yana tavır sergileyeceğim. İçerde ise uzlaşmacı, gerilimi düşürücü ve halktan yana tavır alacağım. Devletin değil halkın cumhurbaşkanı olacağım. Devleti milletine üstünde tutmayacak, ikisini birbirinin karşıtı olarak görmeyeceğim.

-Onay ve veto hakkını kullanırken ideolojik davranmayacağım, atamalarda liyakati esas ölçüt olarak alacağım. 

-Kürt Sorunu’nun çözümünde cesur bir duruş sergileyecek, bu sorunun evrensel hukuk ölçütleri çerçevesinde çözülmesine katkı sunacağım.

-Yeni anayasa yapım sürecine öncülük edip, tüm milleti kapsayacak evrensel hukuk ve insan haklarına uygun bir anayasanın yapılmasına katkı sunacağım. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir