• DOLAR 32.591
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2430.587
  • ...
`Eğer Filistin Düşerse, İslam Ümmeti Yetim Kalır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından terör rejimi İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı katliam protesto edildi. Okunan basın açıklamasında, ümmetin vahdetini sağladığı zaman Siyonistlerin, orayı terk edip kaçmak zorunda kalacağı belirtildi. Gazze ve Filistin’in Müslümanlar için önemine dikkat çekilen açıklamada, “Eğer Filistin düşerse, İslam ümmeti yetim kalır. Filistin’deki kardeşlerimizin direnişi ve orada şehit olan kardeşlerimizin mücadeleleri, son derece anlamlıdır.”denildi.

Balıklı Mescidi’nde bir araya gelen Peygamber Sevdalıları, katil İsrail’in Gazze’yi bombalamasını telin etti. Sık sık tekbirlerin getirildiği eylemde “Kahrolsun İsrail, “Kahrolsun Amerika kahrolsun israil”, “Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık”, “Zalimler İçin Yaşasın Cehennem” şeklinde sloganlar atıldı.

Basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Rahmet Der Başkanı M. Nakşi Erat okudu. 

“Siyonizm’e hizmet eden uluslararası küresel bir sistem var”
Gazze’ye son birkaç günde havadan, karadan denizden olmak üzere binlerce füze atıldığına dikkat çeken Erat, “Son aldığımız haberlere göre şehitlerin sayısı 160’ı geçti ve bine yakın yaralı var. Siyonist İsrail, geçen Ramazan ayında yine bu vahşeti sergilemişti. Bizim etrafımızda suni sınırlar çekmiş, mayınlar döşemişler. Elimizden fazla şey gelmiyor. Belki fiziki olarak gidip Filistin’deki Müslüman kardeşlerimize yardımda bulunamıyoruz ama elimizdeki dua ve beddua silahlarımızı kullanıyoruz. Ümmet coğrafyası parça parça edilmiş. İnsanların İslam beldeleri arasında rahatça dolaşmalarına fırsat vermiyorlar. Ortada Siyonizm’e hizmet eden uluslararası küresel bir sistem var. Birleşmiş Miletlerin yapısı malum. İslam ülkelerinin başında bulunan kişilerin içinde bulundukları zillet durumu da bütün ümmetin malumudur. Ümmet, vahdetini sağladığı zaman Siyonistler, orayı terk edip kaçmak zorunda kalacaklardır. Gazze ve Filistin bizim büyük bir yaramızdır. Eğer Filistin düşerse, İslam ümmeti yetim kalır. Filistin’deki kardeşlerimizin direnişi ve orada şehit olan kardeşlerimizin mücadeleleri, son derece anlamlıdır.”ifadelerini kullandı.

“Gazze’de büyük bir katliam işlemektedir”
Müslümanlar birlik ve dirlik içinde hareket etmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, “Aksi takdirde Siyonizm ve batılı güçler, Müslümanları parçalayarak bir araya gelmelerini engelleyecekler. Siyonist rejim, uzun zamandır bölgedeki ve dünyadaki zalim dostlarının teşviki ve göz yummasıyla Gazze ‘yi açık hava hapishanesine dönüştürmüş durumdadır. 10 günü aşkın bir süredir, dünyanın en büyük terörist devleti olan İsrail, Gazze’de büyük bir katliam işlemektedir. Bu mübarek Ramazan ayında her yıl olduğu gibi bu senede sudan bahanelerle, Filistinli masum kardeşlerimizin üzerine tonlarca bomba yağdıran İsrail, adeta bütün dünyaya meydan okumaktadır.”denildi.

“Bir tek İslam ülkesinin kılı kıpırdamıyor”
Bu vahşet karşısında susan zalimlerin ve zulüm yandaşlarının yarın Allah’a bunun hesabını veremeyeceklerini belirten Erat, “Kadın çocuk, yaşlı, genç ayırt etmeden her gün yüzlerce ton bomba masum ve savunmasız sivil halkın üzerine yağdırılıyor ve ne acıdır ki, sözüm ona bir tek İslam ülkesinin kılı kıpırdamıyor. Yetmiş yıldır İsrail’in her türlü katliamlarına olan ve destek çıkan Birleşmiş Milletlerden, ABD’den ve Avrupa ülkelerinden bu yeni saldırılar için bir tepki beklemenin yersiz olduğudur. Irkçı emperyalizmin vicdanı yoktur. Irkçı emperyalizmin adalet anlayışı yoktur. İsrail’e karşı, meşru müdafaa hakkını kullanan Müslüman’ın öldürülmesinden esef duyduklarını söyleyip geçerler.”dedi. 

“Filistin meselesi ümmetin meselesidir”
Ramazan ayını cehenneme çevirmekten haz alan aşağılık bir zihniyetin mevcut olduğunu dile getirilen açıklamada, “Karşımızda, kadın ve çocuk öldürmekten haz alan aşağılık bir zihniyet vardır. Ninniler ile uyutulması gereken yavrularımız bugün dünyanın gözü önünde kurşunlar ile susturuluyorsa burada dinlenecek tek söz merhum Cemil Meriç’in diliyle, ‘Zulüm karşısında tarafsızlık namussuzluktur’ sözüdür. Filistin meselesi ümmetin meselesidir. Saldırılarda meskenlerin yanı sıra mabetler ve sağlık merkezleri de vurulmuştur. Mabetlere yapılan saldırılar, Siyonist İsrail’in bir soykırım yaptığının göstergesidir. Cenabı Haktan İsrail’i, ABD’yi ve onların işbirlikçilerini kahru perişan etmesini diliyor ve niyaz ediyorum ve onun işbirlikçileri İsrail’i ABD’yi ve bunların işbirlikçilerini kınıyor ve lanetliyoruz.”ifadelerine yer verildi.

(İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir