• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
İsrail ürünlerine boykot çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat Belediye Binası yanındaki alanda toplanan STK’lar, İsrail'in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıları protesto ederek basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını Diyanet-Sen Midyat Temsilcisi Zeyni Bedir okudu.

Bedir, İsrail’in bir süredir devam eden ateşkesi ihlal ederek başlattığı kalleş saldırılarının bahanesi olarak geçtiğimiz Haziran ayı ortasında Batı Şeria’da kaybolan üç Yahudi’nin daha sonra ölü bulunması olarak öne sürdüğünü söyledi.

Bedir, “Bizler de başta Filistin olmak üzere Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Orta Afrika, Myanmar, Mısır ve tüm mazlumlardan yana olduğumuzu gür bir sesle tekrar haykırıyoruz. 1995 yılında Bosna’da Srebrenissa’da katledilen kardeşlerimizi unutmadık, unutmayacağız. Güya insan hakları savunucuları olanlar, dün Bosna’daki katliama göz yumdular. Bugün de Gazze deki katliama sessiz kalmaları yanı sıra İsrail’e destek verenleri lanetliyoruz. Müslümanlar olarak bize düşen görev, yıllardır süren Siyonist zulmüne karşı İsrail mallarına boykot kararı almaktır.” dedi.

Bedir, açıklamasının devamında; “Ey eli kanlı İsrailliler; yerdekiler ve göktekiler şahit olsun ki, bizler er ya da geç bu şehitlerimizin intikamını sizlerden alacağız! Selam sana kutlu direnişin şanlı birliği HAMAS’a ve selam olsun bütün ümmete…" ifadelerini kullandı.

Yaşasın küresel intifada, yaşasın mazlum Filistin halkı" ve "Filistin halkı yalnız değildir" sloganları atan grup, yapılan duanın ardından dağıldı. (Adnan Oğuz İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir