• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
5 Rütbeli Hakkında Soruşturmada Yeni Gelişme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi`nin, 2009-2012 yıllarında gerçekleştirdiği komiser yardımcılığı sınavlarına ilişkin soruşturmada kritik gelişme...

TANIK İFADELERİ ALINACAK

Görevi kötüye kullanma, suiistimal, savsaklama ve mevzuata aykırı usulsüz işlem gibi `memur suçu` kapsamında başlatılan soruşturma, savcılığın `görevsizlik` kararının ardından `örgüt` soruşturmasına dönüştü. Haklarında soruşturma izni verilen 2`si daire başkanı, 3`ü emniyet müdürü rütbesindeki beş polisin, soruşturma çerçevesinde savcılığa çağrılarak `şüpheli` sıfatıyla ifade vermeleri bekleniyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları, soruşturmada şüphelilerin yanı sıra bazı tanıkların ifadelerine de başvurulacağını, yeni ifadeler ve deliller doğrultusunda soruşturmanın genişleyebileceğini belirttiler. Soruşturma kapsamında, "Soruların bazı adaylara önceden dağıtılarak sınavı kazanmalarının sağlandığı ve bu yolla polis teşkilatı içinde devlet hiyerarşisinden farklı bir yapılanmanın oluşturulmak istendiği" iddiası, tüm yönleriyle araştırılacak.

İSİMLER TEK TEK BELİRLENECEK

Savcılığın mercek altına alacağı diğer konu ise "Sınavın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması yönündeki talimatın sümen altı edilerek Polis Akademesi`nde gerçekleştirilmesi" olacak. Savcılık ayrıca, söz konusu sınavlarda aynı cevapları vererek, yüksek puanlarla sınavı kazanan isimlerin kimler olduğunu, sınavdan sonra hangi birimlerde görev yaptıklarını da incelenecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir