• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
DEDAŞ'tan basına iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), basına iftar yemeği verdi. İftar yemeğine katılan DEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, gündemdeki bazı konuları değerlendirdi. Yılmaz, yaşanan elektrik kesintilerinin gerilim dalgalarını ve kalitesizliği önlemek için TEİAŞ programı dâhilinde yapıldığını söyledi.

Altyapıda ciddi yetersizlikler var

Yılmaz, elektrik kesintilerinin altyapı yetersizliğinden kaynaklandığını ifade ederek şöyle devam etti: “Kırsal kesimdeki elektrik şebekelerinin standardı çok düşük ve bu şebekelerin büyük bir kısmı buradaki dağıtım şirketinin kontrolünde yapılmamış. Teknik bir hesaplama yok tabiri caizse direği dikip teli tele bağladıkları zaman elektriğin sonsuza kadar akacağını ve işlerini göreceğini zannediyorlar. Bu zihniyetle kaçak olarak yapılmış kırsal kesimde dünya kadar trafo ve hatlar var. Bunların sonucunda hatlara ciddi yüklenmeler oluyor ve kırsal kesimde arızalar kaçınılmaz oluyor. Arızaların birinci sebebi bu diğer sebebi kaçak kullanım fazla tüketimi tetikliyor ve esasen yetersiz olan bu hatlar aşırı yüklenmelerden dolayı arıza gösterebiliyor. TEİAŞ, gerilim dalgalarını ve kalitesizliği önlemek için Şanlıurfa’yı da içini alan illerimizde 2 saat gündüz 2 saat gece olmak üzere kesinti yapıyor.” Şeklinde konuştu.

“ Kampanya bitiminde elektrikler kesilecek”

Geçen yıl bölgede trafo bazlı bir kampanya düzenlediklerini hatırlatan Yılmaz, ”Bu senede dönüm bazlı bir kampanya düzenledik. Urfa’da önemli alanlarda katılım oldu müşterilerimizin büyük bir çoğunluğu katılarak bedellerini ödediler. Ödemeyenler ve elektrik abonelerini alıp legal olarak elektrik tüketimi yapmayan tüketicilerin elektrikleri kampanyanın bitimine müteakip kesilecek.” diye konuştu.

Destekleme priminin kesilmesi kararını biz değil bakanlar kurulu çıkarmış

Tarımsal sulama alanlarının olduğu kırsal kesimde kaçak kullanım oranının yüzde 90’lara kadar çıktığını ifade eden Yılmaz, borcu olan çiftçilerin destekleme priminin kesilmesine değinerek “Burada yanlış bir algılama var. Bakanlar kurulu kararına dayalı tarım bakanlığının burada özetle tarımsal sulama borcu olan çiftçilere destekleme bedellerini ödemeyeceğine dair karar çıktı dolayısıyla borcu olan çiftçilerin elektrik borçları desteklemeyle denkleştirilerek ödenmiş oluyor. Bu bizim çıkarmış olduğumuz bir karar değil bu bakanlar kararıyla çıkarılmış olan bir karardır.” ifadelerini kullandı. (Osman Gülebak-Mustafa Bikeç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir