• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kadınların en fazla iş kazasına maruz kaldığı il Bursa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, TMMOB Makine Mühendisleri Odasının İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi verileri doğrultusunda açıklanan, 2013 yılında kadınların en fazla iş kazasına maruz kaldığı iller sıralamasında Bursa’nın ilk sırada yer almasını Meclis gündemine getirdi.

Türkiye’de sanayi üretiminin yoğun olduğu başta Bursa, İstanbul, Kocaeli gibi illerde yaşanan iş kazalarında, kazaya maruz kalanlardan yüzde 76.57’sinin kadın olmasını gündeme getiren Kaleli, konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.

Kaleli’nin Bursa başta olmak üzere, ülkemizde yaşanan iş kazalarına ilişkin hazırladığı soru önergesinde, şu sorular yer aldı:
 

-Ülkemizin iş kazaları ve cinayetleri sıralamasında dünyada 3, Avrupa’da ise 1. sırada olmasının temel nedenleri nelerdir? Bu sonuç, İş Sağlığı Güvenliği Yasasının yetersizliğinden mi yoksa eksik uygulamadan mı kaynaklanmaktadır?


-Ülkemizde sanayi üretiminin yoğun olduğu başta Bursa, İstanbul, Kocaeli gibi illerde yaşanan iş kazalarında, kazaya maruz kalanlardan yüzde 76.57’sinin kadın olması hangi gerekçelere bağlanmaktadır? Kadın istihdamını olumsuz etkileyen bu gerçeklik karşısında bakanlığınızca hangi önlemler alınmaktadır?


-Bursa’da kazalar, en çok hangi iş kollarında ve alanlarında meydana gelmektedir? Bu iş kolları ve alanları üzerinde yeterli ve etkin denetim yapılmakta mıdır?


-Özellikle sanayi yoğunluklu illerde meydana gelen iş kazaları, seri üretim ve ihracatla paralellik taşımakta mıdır?  (Veysi Siyah - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir