• DOLAR 32.266
  • EURO 34.702
  • ALTIN 2405.024
  • ...
Mardin'in eğitim başarısı artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin İlçe Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu başkanlığında yapıldı.

Erdoba Elegance Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, TEOGS 2. dönem sonuçlarını değerlendirdi.

İl genelinde TEOGS başarısının birinci dönemde yapılan TEOG sınavına oranla yüzde 5 puanlık bir artışla gerçekleştiğini belirten Kuntoğlu, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu başarının daha da artması için çalışmaların aralıksız devam etmesi gerektiğine işaret eden Kuntoğlu,  gerekirse başarı ve başarısızlığın nedenlerini karşılıklı değerlendirmek amacıyla eğitim-öğretim yılının başında bir çalıştayın yapılması gerektiğini belirtti.

SODES kapsamında Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ‘Değerler Eğitimi’ (MARDEP) projesine de değinen Kuntoğlu, projenin 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Artuklu ilçesinde uygulandığını ve gözlenebilir, olumlu, somut çıktılar elde edildiğini belirterek, projenin önümüzdeki eğitim-öğretim yılında il gelenine yaygınlaştırılacağını açıkladı.

Maarif Müfettişleri Başkanı Zeyni Teker de toplantıda MTSK sınavlarında yaşanan aksaklıklar konusunda ilçe müdürlere ve bu sınavlarda görev alan idarecilere izlenimlerini anlattı.

Toplantı iftar yemeğinin ardından sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir