• DOLAR 32.603
  • EURO 34.991
  • ALTIN 2422.08
  • ...
Madımak Raporu Yayımlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Devlet Denetleme Kurulunun, (DDK) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün 30 Kasım 2012`deki talimatıyla hazırladığı "Madımak Olayı" ile ilgili raporu tamamlanarak, Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yayımlandı.

DDK raporunda, "Olayın ortaya çıkmasında, önlenememesinde ve soruşturulmasında devlete terettüp eden ağır bir hizmet kusuru bulunmaktadır" ifadeleri dikkat çekti.

1402 sayfadan oluşan raporda şu ifadeler öne çıktı:
-Sivas olayları sırasında delillerin toplanması ve muhafazasında gerekli hassasiyetin gösterilmemiş olması ile Sivas olaylarının üzerinden 20 yıl gibi uzun bir sürenin geçmiş olması bazı bilgi ve verilere ulaşılmasında güçlük yaratmıştır.

-Soruşturma safhalarında delillerin toplanmasına ilişkin yetersiz uygulamalar, bilgisine başvurulan kişilerin olayları hatırlamakta güçlük çekmesi, sürece tanıklık eden bazı kişilerin vefat etmiş olması ve arşiv mevzuatı gereği saklama yükümlülüğünün sona ermiş olması gibi nedenler, söz konusu dönemde yaşananların tam olarak tespit edilememesine ve bir kısım bilgi ve belgeye erişilememesine sebep olmuştur.

-Olayın ortaya çıkmasında, önlenememesinde ve soruşturulmasında/yargılanmasında devlete terettüp eden ağır bir hizmet kusuru bulunmaktadır. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir