• DOLAR 32.231
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2448.02
  • ...
Paris`te büyük iftar buluşması-FOTO-VİDEO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PARİS - Paris Medine Camisinin 2006`dan beri Ramazan ayında her gün cami bünyesinde verdiği iftar yemeği etkinliği bu yıl farklı şekilde düzenlendi. Daha da büyük bir iftar programı gerçekleştirmek için Paris`te bulunan Elysée düğün salonunda iftar programı düzenledi. 500 kişiyi geçen bir katılımla gerçekleşen program halk tarafından büyük bir ilgi gördü.

Tahir Esen ile Uğur Suiçer tarafından Türkçe ve Fransızcayla sunulan programda, Lübnan kökenli  El-Kadir Derneği Başkan Yardımcısı Rabah Şerif ile Medine cami gençleri Bilal Ataş ve Şuayb Uslu tarafından 16. cüz okundu. Kur`an tilavetinin ardından Avrupa Yetim-Der Başkanı Murat Korkut ile Avrupa Alimler birliği üyesi Molla Yahya Yılmaz tarafından kısa birer konuşma yapıldı.

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açılıp akşam namazı kılındı. İftar yemeği yenildiği sırada Medine Tiyatro Grubunun sahnelediği “Çalışırken oruç tutmak” adlı kısa oyun büyük bir beğeniyle izlendi.  İftar yemeğinden sonra yatsı namazına kadar dinlenme, tanışma molası verildi. Program kılınan teravih namazi ve okunulan dua ile sona erdi.

Programa birçok ırktan Müslümanların katıldığı görüldü. Yabancı uyruklu Müslümanların da iftar programına katılmasından dolayı program hem Türkçe ve hem de Fransızca sunuldu.

Programa misafir olarak Avrupa Yetim-Der Başkanı Murat Korkut katıldı. İftar salonunda Yetim-der standı açıldı, stand halk tarafında ilgi gördü. Ayrıca programa katılan Avrupa Yetim-Der Başkanı Murat Korkut bir konuşma yaptı. Murat Korkut konuşmasına programa katılan konukları selamlayarak başladı. Ardından 2012 yılında kurulan Avrupa Yetim Der yardım derneğinin kuruluş amacını anlattı. Korkut konuşmasına şöyle devam etti: “Bu hayır kervanı yola çıktığında mazlumlara, mağdurlara ve özellikle ümmetin yetimlerine bir hayır ve yardım köprüsü olmak için yola çıkmıştı. Çok kısa bir zaman içerisinde değişik coğrafyalardaki yetimlere, muhtaçlara bir umut kapısı oldu bu kurum, ama öncelikle bu kurumu bu güne getiren hayırseverlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Bu Ramazan ayında muhtaçların, fakirlerin ne çektiğini daha iyi anlayabiliyoruz. Biz bu orucu farz olduğu için tutuyoruz fakat onlar muhtaç oldukları için adeta zoraki bütün günlerini oruçla geçiriyorlar.”

Dünyadaki yetimlerin sayısının giderek artığını belirten Korkut, araştırmalara göre, 2015 yılında yetim sayısının 400 milyona ulaşacağını ve bu rakamın çoğunluğunun islam coğrafıyasında olduğunu belirti.

Programın devamında programa misafir olarak katılan Avrupa Alimler Birliği Üyesi Mola Yahya Yılmaz kısa bir konuşma yaptı. Yılmaz konuşmasına kısa bir selamlamayla başladı. Konuşmasının devamında Ramazan ayının fazileti ve İslam`da zekatın önemine değindi.

Toplumsal temizlenmenin zekatla olduğunu belirten Yılmaz, Allahu Teala`nın her ibadetin ücretini, karşılığını verdiğini fakat Ramazan ayında tutulan orucun, yapılan ibadetin karşılığını meleklerin hesapladığı sistemde hesaplamadığını, bu ibadetlerin hesabının Allah`a ait olduğunu söyledi. Yılmaz, bundan dolayı bu ayda ibadetlerimizi çoğaltmamız gerektiğini, zekatlarımızı, fitrelerimizi, sadaka ve infaklarımızın hakkını vererek vermemiz gerektiğini belirti.

Yılmaz, ümmetin çok sıkıntıda olduğunu, İslam coğrafyasında müslümanların bir çok imtihanla karşıkarşıya olduğunu bundan dolayı daha rahatta olan Avrupa`daki Müslümanların bir yardım olarak zekat ve fitrelerini vermesi gerektiğini söyledi.  (Enes Suiçer - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir