• DOLAR 32.255
  • EURO 34.716
  • ALTIN 2394.815
  • ...
Geleceğin mühendisleri sertifikalarını aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - BUTGEM’de başlayan maket robot, ahşap oyuncak ve telden araba yapımı kurslarında 9-12 yaş arası toplam 45 öğrenci eğitim gördü. 4 dönem halinde planlanan ve ücretsiz olan eğitimlerin birinci dönemini tamamlayan öğrenciler, 40 saatlik eğitimin ardından ortaya çıkan ürünlerin mutluluğunu yaşadılar.

30 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen kursların birinci dönemini başarıyla tamamlayan çocuklar sertifikalarını BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener’in elinden aldılar. Sertifika töreninde yaz tatilini, gördükleri kurslarla değerlendiren çocukları aileleri de yalnız bırakmadı.

“Çocuklarımızın el becerilerini geliştiriyoruz”
Teknik eğitimin küçük yaşta aşılanması açısından verilen bu kursları çok önemsediklerini belirten BUTGEM Genel Koordinatörü Muammer Paşa, “Öğrencilerimiz, yaz tatilini hazırladığımız kurslara gelip teknik eğitim alarak değerlendiriyorlar. Bu kurslarla çocuklarımızın el becerilerini geliştirerek geleceğin mühendisleri ve doktorlarını şimdiden bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.
Aileler de çocukları okul dışında da eğitime yönlendirmek gerektiğini belirterek, bu tür eğitici kursların sayısının daha artması gerektiğini vurguladı. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir