• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Başbakan'a uzun adam sitemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin'de yaşayan 2 metre 51 santimlik boyuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na dünyanın en uzun boylu adamı olarak giren Sultan Kösen geçen sene evlendiği eşi Merve Kösen ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.

Mardin şehir merkezine 74 kilometre uzaklıktaki Derik ilçesine bağlı Dede köyünde konuşan Sultan Kösen,  Başbakan’a "Uzun Adam" Siteminde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine "Uzun adam" şarkısını yapan ünlü şarkıcı Murat Göğebakan’ı Levent’teki evinde ziyaret etmesine Dünyanın en uzun adamından sitem geldi.

En uzun adam olarak Guinness Rekorlar Kitabında kendi isminin olduğunu hatırlatan 2 metre 51 santimlik Mardinli Sultan Kösen, “Sayın başbakanım benim lakabımı neden aldınız?” siteminde bulundu.

Menajerliğini üstelenen Mehmet Veysi Bora ile birlikte bir açıklama yapan Kösen, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan etkinliklerde kendisinin de yer almasını isteyerek, “Geçenlerde ülkemizde en büyük hava alanının temeli atıldı. Ama dünyanın en uzun adamı olmadan atıldı. İnşallah açılışını dünyanın en uzun adamı yapar. Türkiye'de yapılan en büyük enler benden habersiz olmaması lazım. Ne yazık ki Dünyanın en uzun adamı benim. Temel atma açılışlar falan törenlere katılmak istiyorum. Ben yokken olmaması lazım. En uzunu bensem en büyük, en uzun gibi açılışlarda da olmak isterim.” dedi.

“Türkiye'nin en uzun boylu adamı benim”

Başbakan Erdoğan’ın kendisi için Uzun adam şarkısını yapan şarkıcı Murat Göğebakan’ı ziyaret etmesine de sitem eden Kösen, “Dünyanın en uzun adamı benim ama gidip Başbakan için Uzun adam şarkısı yapılıyor. Aslında buna karşı değilim ama Sayın Başbakanın da bana sahip çıkması gerekmez mi? Sayın başbakanımıza da bunu demek istiyorum. En uzun adam olarak Guinness rekorlar kitabında benim adım var. Sayın başbakanım neden benim lakabımı aldınız? Siz de uzun boylu olabilirsiniz ancak unutmayın ki bırakın Türkiye’yi dünyada bir uzun adam varsa o da benim.” diye konuştu.

“Değerimi ölünce anlayacaklar”

Boyunun dışında, 27,5 santimetre ile dünyanın en büyük ellerine ve 36,5 santimetre ile giydiği 60 numara ayakkabılarla dünyanın en büyük ayaklarına sahip olan Kösen, Türkiye’nin dışında gittiği her yerde kendisine büyük değer verildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Bir yere gidince herkes yanıma geliyor. Resim çekmek istiyorlar. Ben bu ülkenin kültür varlığıyım. Bütün gittiğim yerlerde Türkiye'yi tanıtmak için elimden geleni yapıyorum. Devletimiz duymazlıktan geliyor. Almanya'dan bir ayakkabı firması sponsor oldu çok şükür onlar yolluyor. Türkiye'den sponsorum yok. Bir işadamı Mardin'de kendi boyuma göre bir ev yapacaktı. Saba Tümer'in programında sadece ben yoktum, 80 milyonun önünde söz verdi. Yaptım mı alasını yaparım dedi. Ancak o da sözünü yedi. Elbise konusunda da sadece … Giyim bana düğün zamanı 2 takım elbise gönderdi o kadar. Onun dışında hiç kimse ne bir şey yaptı, ne bir şey gönderdi. Bizim memlekette insanın kıymetini insan ölünce anlıyorlar anlaşılan. Bizim Ahmet Kaya'yı ne yaptılar, Kürtçe şarkı söyledi diye sürgün ettiler. Öldüğü zaman kıymeti anlaşıldı. İş işten geçince.”

“Sultan Mardin'de yaşamak istiyor”

Menajeri Mehmet Veysi Bora da Kösen’in köyde yaşamasından yakınarak, Kösen’in dünyada ve Türkiye'de hak ettiği değere ulaşmasını arzu ettiklerini söyledi. Bora, Kösen'in sadece Türkiye'nin değil dünyanın gözdesi olduğunu, kentini ve ülkesini en iyi şekilde tanıtması için Mardin’de kendisine tarihi bir evin tahsis edilmesini istedi.

Kösen'in köy evinde zor şartlar altında yaşadığını, kent merkezinde bir evinin olmasının hayalini yaşadığını belirten Bora şunları söyledi: “Sultan Kösen Mardin'de yaşamak istediğini belirtiyor. Gelen konuklara dünyanın en uzun adamının gösterilmesi için Sultanın yaşayabileceği bir evin oluşturulması lazım. Sultanın en çok zorlandığı konulardan biri de ulaşım. Kendisine ait bir ulaşım aracı yok. Ev ve araba ile ilgili sultana verilmiş bir kaç söz vardı. Maalesef bu söz verenlere şu anda telefonla bile ulaşamıyoruz. Verilen sözler tutulmuyor."

Geçtiğimiz dönemlerde Türkiye'nin en büyük havalimanın temelini atıldığını hatırlatan Bora, Kösen'in davet edilmediğini ama Kösen'in ülke tanıtıma katkı sunmayı istediğini söyledi.

Guinness törenine imkanları el vermediği için katılamayacak

Bora ayrıca Weaver sendromu nedeniyle boyu 2,13 metreye ulaşan 17 yaşındaki Rümeysa Gelgi'inin Kösen'i, Guinness Rekorlar Kitabı temsilcileri tarafından sertifikasının verileceği Karabük'teki törene davet edildiğini, Kösen'in imkânları el verdiği takdirde katılmayı arzu ettiğini belirtti. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir