• DOLAR 32.501
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2435.481
  • ...
Kesintiler Bu Sefer Şırnak Yolunu Kapattırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Merkez Artuklu ilçesine 12 kilometre uzaklıktaki Ortaköy Mahallesi sakinleri, 10 gündür elektriklerinin kesik olmasını protesto ederek Mardin-Şırnak karayolunu trafiğe kapattı.

Günde 8 saat boyunca elektriklerin periyodik bir şekilde kesilmesine tepki gösteren halk, Mardin-Şırnak karayolu üzerindeki Gülharin Köprüsünde lastik yakarak yolu trafiğe kapattı. Karayolunun trafiğe kapanması üzerine jandarma trafik akışını tali yollar üzerinden kontrollü bir şekilde sağladı.

Valiyi istifaya çağırdılar
Jandarma’nın yolu açma girişimine tepki gösteren vatandaşlar, sorunlarına çözüm bulamadığı ve DEDAŞ’ı savunduğu gerekçesi ile Vali’yi istifaya çağırdı.

Olay yerine gelen Jandarma ekipleri, yolu trafiğe kapatan grupla diyaloga geçmesi üzerine, sık sık gergin anlar yaşandı. Yolu trafiğe kapatan vatandaşlar ise DEDAŞ veya il valisi gibi yetkili kişilerle muhatap olmak istedi.

Ramazan ayına girdikleri günden beri elektrik kesintisine maruz kaldıklarını öne süren vatandaşlardan Mehmet Demir, DEDAŞ`ın telefonlarına cevap vermediğini dile getirdi. Yaşananların tek sorumlusunun DEDAŞ olduğunu belirten Demir, 10 günlük elektrik kesintisinde buzdolapların çalışmadığından yiyeceklerin bozulduğunu belirterek elektriğin olduğu zamanlarda da voltaj düşüklüğünden dolayı beyaz eşyalarının bozulduğunu ileri sürdü.

Demir, “Yanı başımızdaki köylerde Mardin’de elektrik var ama bizde yok. Biz bu üvey muamelesini istemiyoruz. Bizim hiçbir kötü yasadışı işle işimiz olmaz. Bizi zorlamayın. Bu Mardin’de sicili temiz bir yer varsa bizim burasıdır. Bizi böyle şeylere zorlamayın. Mardin’in elektrikleri cıvıl cıvıl yanıyor. Benim 3 tane TIR`ım var. Senelik 30 bin liralık vergi ödüyorum bu devlete. Validen daha yararlıyım ben bu memlekete. 10 kardeşiz 10’umuz bu devlete askerlik yaptı. Niye valinin ışığı yanıyor benim ışığım yok? Gelsinler biz çözüm bulsunlar.” dedi.

AB’ye bu şekilde giremeyiz
Vatandaşlardan Sami İmamoğlu ise, “Ramazan ayı ile birlikte elektrik görmedik. Günde 8 saat boyunca elektrik kesiliyor. Biz de 17 saat oruç tutuyoruz. AB diyorlar bu şekilde olacaksa bizi ayırsınlar. İstanbul’da kesiliyor mu? Mardin’de kesiliyor mu? AB diyorlar. Bu şekilde AB’nin tırnağı bile olamazsınız.” diye tepki gösterdi.

Önce açtılar sonra yeniden kapattılar
Elektriğin gelmesi üzerine vatandaşlar, yol kapatma eylemini sonlandırdı. Kendilerine Pazartesi günü Vali Mustafa Taşkesen’le görüşme randevusu alınan vatandaşlar daha sonra elektriklerinin kesilmesi halinde farklı eylemler yapacaklarını belirterek dağıldılar. Ancak akşam saatlerinde bir grup genç ve çocuğun bir kez daha karayolunu trafiğe kapattıkları öğrenildi. Mardin-Şırnak arasındaki trafik akışı Ortaköy`e varmadan tali bir yol üzerinden veriliyor. 

(M. Salih Keskin - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir