• DOLAR 32.517
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2435.04
  • ...
Eyüp el Ensari'nin kabri ziyarete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL – Halk arasında Eyüp Sultan olarak bilinen Eyüp el Ensari’nin (Halid Bin Zeyd) kabri, uzun bir restorasyon çalışmasının ardından tekrar ziyarete açıldı.

Eyüp Sultan’ın türbesinin bulunduğu Eyüp Sultan Camii İstanbul’da Ramazan ayında vatandaşların en sık ziyaret ettiği, orucunu açtığı mekanların başında geliyor. Kabirde restorasyon çalışmaları devam ettiği için içeride bekleme yapılmıyor. Ziyaretçiler bir kapıdan girip, dua ederek diğer kapıdan çıkıyor.

Türbenin genişletilmesi ve ince işçilik gerektiren çiniler nedeniyle restorasyonu 3,5 yıldır süren Eyüp Sultan Türbesi, Ramazan’ın ilk haftasında kısmen de olsa ziyarete açıldı. Kabirdeki restorasyon büyük ölçüde tamamlanırken, tüm çalışmaların 6 ay içinde sona ermesi hedefleniyor. Eyüp Sultan’ın kabri, Ramazandan sonra da her cuma günü ziyaret edilebilecek.

Eyüp El Ensari kimdir?

Bir dönem İslam devletinin bayraktarlığını da yapan Eyüp el Ensari, Hz. Muhammed (sav)’in hicrette evinde kaldığı ilk sahabedir.

Eyüp El Ensari, Peygamber Efendimiz (sav) ile birlikte Bedir, Uhud ve Hendek savaşlarına katılmış, Hayber, Mekke ve Taif fetihlerinde bulunmuştur. Peygamber Efendimizin vefatından sonraki devirde Mısır, Kıbrıs, Suriye ve Filistin’i fetheden orduda yer almıştır.

669 yılında 80 küsur yaşında iken İslam Ordusu ile İstanbul seferine katılmış ve kuşatma esnasında şehit düşerek buraya defnedilmiştir. Kabri Fatih Sultan Mehmet’in 1453 yılında İstanbul’u fethetmesinden sonra hocası Akşemseddin tarafında keşfedildikten sonra üzerine türbe yapılmıştır.  (Fikret Kavgalı/Mehmet Ün-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir