• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Mukaddes Miras Bursa’da Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- 2013 yılının en iyi İslam kültür sanat etkinliği olarak kabul edilen Mukaddes Miras Sergisi, İstanbul, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Konya, Gaziantep ve Erzurum’un ardından Bursa’da görücüye çıktı.

Türkiye`de bugüne dek düzenlenmiş en kapsamlı ve en büyük Mushaf-ı şerif sergisi niteliğindeki çalışma, ilk olarak 2013 yılı Ramazan ayında Sultanahmet Medresesi`nde açılmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığının himayelerinde İslam Kültür Sanat Platformu tarafından sanatseverlerin istifadesine sunulan Mukaddes Miras sergisinde, 9. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar İslam coğrafyasında döneminin en meşhur hattaları tarafından kaleme alınmış el yazması Mushaf-ı şerifler Bursalılar tarafından akın akın ziyarete uğruyor.

Sergi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Özcan`ın sanat danışmanlığında hazırlandı. Sergide, İslam hat sanatında ekol olarak kabul edilen Şeyh Hamdullah, Hafız Osman, Mehmet Emin Üsküdari, Mahmud Sivasi, Hafız Yusuf ve Derviş Mehmed gibi ünlü hattatların eserlerinin yanı sıra Abbasi ve Memlük dönemlerine ait parşömenler de var.

9. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar çeşitli dönemlere ait eşsiz Mushaf örneklerinin yer aldığı “Mukaddes Miras Sergisi” Bursa Valiliği ve Bursa Birlik Vakfı’nın ev sahipliğinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katıldığı resmi açılışla Ördekli Kültür Merkezi’nde Bursalıların istifadesine sunuldu.

Sergi Ramazan boyunca açık olacak

Ramazan boyunca açık kalacak olan sergiyi her yaştan her kesimden vatandaşlar ziyaret ediyor. (Zeki Aras/Veysi Siyah-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir