• DOLAR 32.563
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.492
  • ...
Başbağlar Katliamı Fatih'te telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde yaşanan katliamının yıldönümü münasebetiyle Başbağlar Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği,  Fatih Camii’nde basın açıklaması düzenledi. Katliamda yakınlarını kaybeden kişilerin de katıldığı programda mevlit de okundu.

Başbağlar Köyü Derneği Başkanı Mehmet Ali Dikkaya tarafından okunan basın açıklamasında, “Bir köy, bir tarih, sosyal tesisler, araçlar, evler, hayvanlar ve geleceğimiz hep birlikte yakıldı, tamamen yok edilmek istendi. 21 yıldır cevabını bulamadığımız soruları ilgililere sormak istiyoruz ve artık bu soruların cevaplarını da almak istiyoruz” denildi.

Kamuoyunun bu soruların cevaplarını beklediğini ifade eden Dikkaya, soruları şöyle sıraladı:

“-Katliam öncesi bölgedeki hareketlilik istihbaratın dikkatini çekmedi mi? Neden katliam önlenmedi?

-Başbağlar köyünün Sivas’a yaklaşık 500 kilometre uzaklıkta olması ve Erzincan’ın en son köyü olmasına rağmen neden seçildi ve üç gün içerisinde neden organize olundu?

-Katliamdan sonra yangına neden hiç müdahale edilmedi?

-Cenazelere neden otopsi yapılmadı?

-Toplanan yaklaşık 600 boş kovan vardı, neden balistik inceleme yapılmadı?

-Evlerin içerisinde şehit edilen yakınlarımız neden iş makinesi ile arandı?

-İtirafçı sanıkların mahkemeye getirilmeme sebebi neydi?

-Mahkemenin bu kadar eksikliklere rağmen dosyayı kapatması veya Yargıtay’ın bu kararı onaması hukuk skandalı değil midir?

-Basın, medya, sivil toplum örgütlerinin kayıtsız kalması çifte standart uygulaması insanlık açısından ne kadar etik?”

“Devletin ihmal ve ilgisizliği acıyı bir kat daha arttırmıştır”

Bu ve benzeri soruları istediğimiz kadar çoğalta biliriz diyen Dikkaya sözlerini şöyle sürdürdü, “Sonuç itibarı ile katliam kadar Devletin ihmal ve ilgisizliği acıyı bir kat daha arttırmıştır. Başbağlar köyü ve köylüsü kaderine terk edilmiştir. Bizlerin beklentisi entelektüelleri, yazarları, profesörleri, konuyla ilgilenenlerin katliamı her yönüyle irdelemesi kamuoyunu ve bizleri aydınlatmasıdır.”

Dikkaya son olarak, Başbağlar’da kaybolan haklarının iadesi ve faillerinin bulunması beklentilerinin olduğunu söyledi. (Fikret Kavgalı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir