• DOLAR 32.188
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2449.119
  • ...
Gönenli Mehmet Efendi mürşid-i kâmildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Esenler’de Ramazan ayı dolu dizgin yaşanıyor. Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen Anadolu’yu Mayalayanlar programıyla da her akşam bir gönül eri, Esenler’de anılıyor. Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği programlar kapsamında İslâm âlimi Gönenli Mehmet Efendi, Esenler’de anıldı. Gönenli Mehmet Efendi’yi, kendi adına kurulan Gönenli Mehmet Efendi Vakfı Başkanı Zeynep Feyza Kurtulmuş anlattı. Binlerce vatandaşın katıldığı gecede, Japon İslam Merkezi İmamı Nimetullah Yurt, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve partililer katıldı.

KUR'AN'A HİZMET ETTİ

Gönenli Mehmet Efendi’yi anlatan Gönenli Mehmet Efendi Vakfı Başkanı Zeynep Feyza Kurtulmuş, "O, Kur'an-ı Kerim'e hizmet etmiş ve talebeler yetiştirmiştir" dedi. Gönenli Mehmet Efendi'nin sünnet yolundan ayrılmadığını belirten Kurtulmuş, "Peygamber efendimizin hayatını örnek almış, O'nun gibi yaşamayı tavsiye etmiştir ve bol bol salâvat getirin buyurmuştur" diye konuştu.

TAM BİR MÜRŞİD-İ KÂMİLDİ

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Gönenli Mehmet Efendi tam bir mürşid-i kâmildi. Nerede derdi olan varsa, derdine derman olan, hele öğrenciyseniz her türlü yardımı esirgemeyen bir insandı" dedi. Esenler'de Ramazan'ın coşkulu bir şekilde geçtiğini söyleyen Göksu, "Ramazan dua, sabır, hoşgörü ayıdır. Biz her zaman dua edelim. Rabbimiz bizim elimizi boş çevirmeyecektir" şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir