• DOLAR 32.217
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2450.55
  • ...
Yoksullar Ramazan’da da Yalnız Değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Merkez,

Önceki Ramazan aylarında yaptıkları yardım faaliyetleriyle yüz binlerce yoksul ve ihtiyaç sahibi insanımıza yardım ulaştıran İslami dernekler, aynı yardımları bu Ramazan’da da yine yüz binlerce yardıma muhtaç kardeşimize ulaştırmayı amaçlıyor. Umut Kervanı Yardım Platformu çatısı altında faaliyet sürdüren İslami yardım dernekleri Ramazan ayına daha girmeden ve mübarek ayın ilk günlerinde binlerce kardeşimizin yüzünü güldürdü. Hayırsever insanlarımızın katkılarıyla yoksul ve yardıma muhtaç kardeşlerimizin yüzünü güldüren İslami dernekler, yaz sıcaklarına aldırmadan yapacağınız bağış ve yardımları yoksullara ulaştıracaklar.

İşte son olarak yoksul ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren İslami dernekler…

DİYARBAKIR UMUT KAPISI’NDAN 850 AİLEYE GIDA YARDIMI

Ramazan ayı öncesinde yaptıkları açıklamayla, hedeflerinin 5 bin aileye yardım ulaştırmak olduğunu belirten Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası, aralarında Suriyeli ailelerin de bulunduğu çok sayıda aileye yardım ulaştırdı. Ramazan ayı öncesinde insanların ihtiyaçlarını karşılamak için Ramazan için hazırlanmış paketlerden 850 adet gıda kolilerini dağıttıklarını dile getiren Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası başkanı M. Sıdık Furkan, “Biz, Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası olarak Ramazan ayı içerisinde hazırlamış olduğumuz gıda kolilerini 5 bin aileye ulaştırma hedefimiz var. Hedeflerimiz için yaptığımız çalışmada Ramazan orucuna iki gün kala 850 aileye gıda yardım kolileri ulaştırdık.” dedi.
Furkan, Ramazan ayında hazırladıkları gıda kolilerinin fakirlere ulaşması için de hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini söyledi.

Son olarak, maddi imkânları iyi olan ve mağdur insanlara ulaşarak onlara yardımda bulunmak isteyen hayır sahiplerine seslenen Furkan, “Fakir ailelerimizin bizden talepleri çoktur. Ancak bizler fakir ve mağdur ailelerin her talebine yetişemiyoruz. Bizim fakir ailelere daha fazla yardımda bulunabilmemiz için hayır sahiplerinden yardım bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Ramazan ayının gelmesiyle yardımlarını hızlandıran Ergani Kardeş-Der de, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu onlarca aileye gıda yardımında bulundu.

MUSTAZAFLAR CEMİYETİ TARSUS ŞUBESİNDEN 595 AİLEYE YARDIM

Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi, Ramazan ayı öncesinde Tarsus’taki yoksul ve ihtiyaç sahibi 595 aileye yardımda bulunduklarını açıkladı. Yapılan yardımlar hakkında konuşan Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi Yardım Komisyonu Başkanı Ziya Bayık, “Komisyonumuza bağışlanan muhtelif yardım malzemelerini; gıda, giyim ve ev-araç gereçleri şeklinde ayırdıktan sonra yardım paketlerimizi bu düzen doğrultusunda oluşturup, bizde kayıtlı bulunan birinci dereceden muhtaç ailelerden başlayıp yardımlarımızı dağıtmaya çalıştık.” dedi.

Ramazan ayı öncesinde toplamda 15 bin 976 TL yardım yaptıklarını belirten Bayık, Ramazan ayına has özel bir çalışmalarının da olduğunu belirtti. Bayık, “Ramazan ayında da yardımlarımız devam edecektir. Rabbimizden dileğimiz bu ayda Tarsus’umuzda girilmedik evin kalmamasıdır. Bu sebeple Ramazan ayında mağdur ve muhtaç ailelere yardımda bulunmak isteyen herkese çağrımız, ister bizim aracılığımızla 0531 457 71 82 – 0541 671 04 80 numaralı telefonları arayarak, isterlerse de kendileri belirttiğimiz mağdur ailelere yardımlarını bir an önce ulaştırmalarıdır.” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP UMUT DER’DEN 380 AİLEYE YARDIM

Gaziantep’te yaptığı yardımlarla muhtaçların yüzünü güldüren Gaziantep Muhtaçlar İle Dayanışma Derneği (Umut Der) Ramazan ayı başı itibari ile 380 aileye gıda yardımında bulundu.

Fakir ve muhtaç ailelere bir umut olmak amacıyla ramazana 5 gün kala yardım çalışmalarına başladıklarını ifade eden Umut Der Başkanı Ahmet Kurt, iftar ve sahurlarda muhtaçların yanlarında olmak için hayırseverlerin vesilesiyle hayırlı çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Derneklerine 3 bin ailenin yardım için başvurduğunu belirten Kurt, “Gaziantep Umut Der olarak birçok fakirin yükünü üzerimize almış durumdayız. Gaziantep Umut Der olarak hedefimiz bu Ramazan ayında derneğimizde kaydı bulunan tüm fakir ailelere yardımda bulunmaktır.” diye konuştu.

Hayırseverlerin desteğine ihtiyaçlarının olduğunu belirten Kurt, “Bu sıcak Ramazan ayında iftarlarda yiyecek bulamayan birçok fakir insanımız var. Gelin hep beraber bu fakir insanların elinden tutalım ve onların sofralarına bir lokma da olsa katkıda bulunalım.” çağrısında bulundu.

BATMAN UMUT-DER RAMAZAN YARDIMLARINA BAŞLADI

Batmanlı yoksulların umudu olan Batman Umut-Der, Ramazan ayında da fakir ve muhtaç ailelere Ramazan paketleri ulaştırmak için kolları sıvadı. Ramazan ayının başında yaklaşık 240 aileye gıda yardımında bulunan Umut-Der, önümüzdeki günlerde bu sayıyı 2 bin 500’e çıkarmayı hedefliyor. Yardımları koordine eden Umut-Der Genel Sekreteri Nurullah Günaydın, “Ramazan boyunca bu yardımlarımız devam edecektir. İnşallah Ramazan boyunca 2 bin 500 aileye yardım etmeyi düşünüyoruz. Tabi ki bu da hayırseverlerin katkısına bağlı bir konudur. Eğer hayırseverler bize bu konuda yardım, destek verirlerse bu sayımız daha fazla yükselebilecektir. O yüzden biz hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Gelsinler bu Ramazan ayında, bu mübarek ayda fakir ve muhtaçları bir nebze de olsa sevindirelim. Bunun için hayırseverlerden yardım bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Batman’ın Beşiri ilçesinde hayırlı hizmetlerini sürdüren Beşiri Hizmet Der de, Ramazan ayında 15`i Suriyeli olmak üzere toplam 30 aileye gıda yardımında bulundu.

YAR-DER RAMAZAN YARDIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Şanlıurfa’da yaptığı yardım faaliyetleriyle yoksulların yüzünü güldüren Şanlıurfa Yardım Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YAR DER), Ramazan ayı başı itibarıyla 170 aileye yardımda bulundu. Yardımlarına Ramazan ayına 2 gün kala başladıklarını belirten YAR DER Başkanı Mustafa Bozkurt, “Maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 100 aileye yardım paketi dağıttık. Ayrıca 70 kadar Suriyeli aileye de gıda paketi ulaştırdık. İnşallah yardımlarımız devam edecek.” dedi. Yardımlarının devamlılığı için hayırseverlere çağrıda bulunan Bozkurt, “Derneğimize binden fazla başvuru var. Amacımız, bu ailelere en az Ramazan’da bir gıda paketini ulaştırıp onların kapılarını aralamak onların dualarını almaktır.” şeklinde konuştu.

UHUVVET-DER`DEN 90 AİLEYE YARDIM

Şanlıurfa`nın Birecik ilçesinde faaliyet yürüten Uhuvvet-Der, Ramazan öncesi aralarından Suriyelilerin de bulunduğu 90 aileye gıda ve çeşitli yardımlar dağıttı. Yardım çalışmaları hakkında açıklama yapan dernek başkanı Abdurrahman Güneş, “Uhuvvet-Der olarak, varlıklı kardeşlerimizi fakir, muhtaç, dul, yetim ve kimsesizler için yardım yapmaya teşvik ederek Allah`ın rızasını kazanmaya çalışıyoruz. Yürüttüğümüz bu çalışmalar çerçevesinde Ramazan’a girmeden ilçemizde bulunan 18’i Suriyeli olmak üzere toplam 90 aileye temel gıda maddeleri ve bir kısmına da halı ve ev eşyası olmak üzere yardımlarımızı hazırlayıp dağıttık. Fakir ve muhtaç ailelerin dualarını aldık. İnşallah çalışmalarımız devam edecek.” şeklinde konuştu.

KAR DER KARLIOVA`DA İFTAR ÇADIRI KURDU

Bingöl Karlıova`da faaliyet gösteren Kar-Der, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçede iftar çadırı kurdu. 2012 yılından buyana her Ramazan ayında iftar çadırı açan Kar-Der, bu yıl da Ramazanın ilk gününde iftar yemeği vermeye başladı. İftar çadırı ile ilgili konuşan Kar-Der Başkanı Murat Akansu, Ramazan ayının güzellik ve bereketini ilçe halkıyla birlikte yaşadıklarını ifade etti.

MUSTAZAFLAR CEMİYETİ AĞRI ŞUBESİNDEN 120 AİLEYE YARDIM

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Yardım Komisyonu, Ağrı Merkez ve bağlı köylerde olmak üzere aralarında Afganistanlı ve Suriyelilerin de olduğu 120 muhtaç aileye gıda yardımında bulundu.

SİLOPİ CAMİ DER`DEN 100 AİLEYE GIDA YARDIMI

Şırnak`ın Silopi ilçesinde faaliyet gösteren Silopi Cami-Der, Ramazan ayında yardıma muhtaç 100 aileye gıda yardımında bulundu. Dernek Yardım Komisyonu üyelerinden Hızır Akyel, "Silopi Cami Der olarak hazırladığımız yardım paketlerini evlere dağıttık. Duyarlı vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz.”diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir