• DOLAR 32.236
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2449.44
  • ...
HÜDA PAR yetkilileri fakir ailelerle iftar açmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanlığı yetkilileri, geçen sene olduğu gibi bu sene de her Pazartesi ve Perşembe günleri evlerinde yaptıkları yemekleriyle bir fakir aileyi ziyaret edip birlikte iftar açmaya devam ediyor.

Parti yetkilileri, her gittikleri eve bir yardım kolisi de götürüyorlar.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman eski İl Başkanı Aydın Gök ve parti yetkililerinden Cemal Çetiz ile Osman Yıldız, aileleriyle birlikte Seyitler Mahallesinde bir evde yaşayan aile ile iftar yaptılar.

Hiçbir geliri olmayan ve 8 çocuğuyla beraber kalan dul anne, geçimlerini yakınları ve hayır kurumlarının verdikleri cüzi yardımlarla sağlamaya çalışıyor.

Konu ile ilgili bilgi veren HÜDA PAR Batman eski İl Başkanı Aydın Gök, Ramazan ayı boyunca Pazartesi ve Perşembe günleri aileleriyle birlikte ihtiyaç sahibi bir ailenin evinde beraber iftar açmayı uygun gördüklerini belirterek, fakirlere sahip çıkmak gerektiğini söyledi.

Geçen sene yaptıkları uygulamayı bu sene de devam ettirdiklerini vurgulayan Gök, “Bu hayırlı uygulama kapsamında ilk fakir ailemizi ziyaret ettik ve beraber iftar açtık. Bu durum bizler açısından da büyük bir kazanım oluyor. Peygamberimiz de sürekli fakirlere sahip çıkmış ve onları kendisine dost edinmişti. Kendisi de bu şekilde misafir gitmiş ve misafir kabul etmişti. Dolayısıyla Resulullah’ın dostları olan fakirleri bizim de dost edinmemiz aynı şekilde Resulullah’a olan muhabbeti gösteriyor. İnşallah Rabbim bütün Müslümanlar arasındaki sevgi ve muhabbeti artırır. Bu mübarek aylar özellikle son dönemlerde akan Müslüman kanının durmasına vesile olur” dedi.

Fakir ve muhtaç ailelere yaptıkları ziyaretin amacı hakkında da açıklamada bulunan Gök, “Ramazan’ın en büyük kazanımlarından bir tanesi de, biraz daha iyi durumda olan insanların kendinden çok daha kötü olan fakir ailelerin durumun görmek ve bu şekilde açlığın, yokluğun ve kimsesizliğin ne olduğunun farkına varmaktır. Varlık içerisinde olduğu halde bu durumu müşahede etmek ve yakinen görmek özellikle orucun Müslümanlara kazandırdığı kazanımlarından bir tanesidir. Biz de bu şekilde fakir aileleri gezerek onların ne çektiklerini müşahede ediyoruz. İstiyoruz ki varlık içerisinde olanlar da böyle yapmalarıdır. Fakirleri gözetlemeleridir. Ramazan ayı da kimsesizleri görmek için büyük bir fırsattır. Temennimiz bunun Ramazan ayında sınırlı kalmaması ve bütün bir yıla yayılmasıdır. İnşallah bunu bu şekilde devam ettireceğiz.” diye konuştu.

Fakir aileler ise, kendilerini ziyaret gelen HÜDA PAR yetkililerine teşekkürlerini ileterek onları unutmayıp kendileriyle birlikte iftar açtıkları ve kendilerinin sıkıntılarını giderme hususunda yardımcı oldukları için memnuniyetlerini ifade ettiler. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir