• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Siverek İkra-Der`den iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İKRA-DER) tarafından dernek üye ve gönüllülerine yönelik iftar yemeği programı düzenlendi.

İftar davetine birçok dernek gönüllüsü oruçlu olan çocukları ile birlikte katıldı. Dernek Başkanı Mühiddin Akay,  “Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz” hadisine binaen verilen iftar yemeklerinin önemine değinerek davetlerini icabet eden herkese teşekkür etti.

Peygamber Efendimizin bir hadisi şerifinde Ramazan ayının, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem ateşinden kurtuluş” olduğunu söylediğini hatırlatan Akay, “Ramazan ayının rahmet ikliminde tam olarak istifade edebilmemiz için imkânlar ölçüsünde iftar yemeği vermek ve iftar davetlerine icabet etmemiz gerekir. Bu günlerde bolca Kur’an-ı Kerim okumalıyız. Sünnet olan teravih namazlarını cemaatle kılmalıyız. Çevremizdeki muhtaç insanlara ulaşabilmeliyiz.” dedi.   (Abdurahman Uğurlu - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir