• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
Dört Ayaklı Minarenin restorasyonu yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Anadolu’nun tek dört ayak üzerine kurulu farklı mimari yapıya sahip ve dört İslam mezhebini simgeleyen minaresinin korunması ve geleceğe taşınması adına yapılan çalışmaların belli bir plan ve program dâhilinde devam edebilmesi için Diyarbakır Valiliği tarafından Restorasyonu yapıldı.

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün kontrollüğünde yürütülen Dört Ayaklı Minare restorasyon projesinin güçlendirme ve restorasyon işi için Atatürk Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Bilim Kurulu oluşturuldu.

Dört ayağı ile dört İslam mezhebini simgeleyen ve Anadolu’daki tek örnek olan minarenin gelecek kuşaklara kazandırılmasının oldukça heyecan verici olduğunu dile getiren Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, “Dört ayaklı minarenin korunması ve geleceğe taşınması için proje kapsamında minare restorasyona alınarak, içinde bulunduğu çatlaklardan ve bu çatlakların yol açacağı tahribatlardan uzaklaştırılması sağlandı. Projenin planlı, programlı ve seri bir şekilde devam edilerek bitirilmesi adına farklı üniversitelerden bilim adamlarından oluşan Bilim Kurulu oluşturularak yapının aslına uygun olarak restore edilmesi sağlandı.” dedi. (Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir