• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
Viranşehir`de Yaz Kur`an kurslarına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Viranşehir ilçesinde Yaz Kur’an kurslarının açılışı bir haftayı geçmesine rağmen kayıtlar devam ediyor. Yaz Kur’an kurslarına yoğun ilgi gösteren çocuklar, Kur’an ile birlikte dini bilgiler de öğreniyor.

Yaz Kur’an kurslarına ilgiden memnun olduklarını belirten Öztop Cami imamı Ramazan Sabırdan, “Öğrencilerimizi dini, ahlaki ve toplumsal konularda bilinçlendirmek ve eğitmek bizlere zevk veriyor. Çocuklarımıza eğitim verirken onları sıkmıyor ve yıldırmıyoruz. Kurslarımıza çocuklarını göndermeyen velilerden ricamız; çocuklarını göndermeleridir. Yaz Kur’an kursları çocuklarımızın ahireti ve geleceği için bir fırsattır.” dedi.

Öztop Camisi Yaz Kur’an kursu hocası Ramazan Çelik ise, “Bütün velilere çağrıda bulunuyorum. Yaş sınırı gözetmeden çocuklarınızı gönderin. Camilerimizde sadece Kur’an öğretmiyoruz. Çocuklarımıza siyer, kültürel, temel dini bilgiler ve sosyal ilişkiler gibi birçok konuda eğitim veriyoruz.” Şeklinde konuştu.

Yaz Kur’an kursuna katılan çocuklar da sevinçlerini ifade ederek, “Biz camiyi ve Yaz Kur’an kurslarını çok seviyoruz. Burada hem dinimizi öğreniyoruz hem de çok eğleniyoruz. Arkadaşlarımızı da camilere davet ediyoruz” dediler. (Sabri Acet-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir