• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dededen kalma meslek ile davul çalarak halkı sahura kaldırıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin’in Kızıltepe ilçesinde dededen kalma mesleği olan, davul çalarak geçimini sağlamaya çalışan Karabulut ailesi, her Ramazan ayında davul çalarak halkı savura kaldırıyor. Hiç kimseden bir şey istemediklerini ve birinci gayelerinin sevap kazanmak olduğunu belirten, aile reisi Cemil Karabulut, halkında kendilerini memnun ettiklerini söyledi.

Mübarek Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diledikten sonra, icra ettikleri davul çalma mesleği ile ilgili açıklamada bulunan Karabulut ailesinin reisi olan Cemil Karabulut, şunları kaydetti: “Öncelikle bu mübarek Ramazan ayının tüm İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini yüce Allahtan niyaz ediyorum. Davul çalma mesleği bizlere dededen kalma bir meslek. İlk önce dedem bu mesleği yapıyordu. Daha sonra babam yaptı. Şimdi ise ben, kardeşlerim ve çocuklarım bu mesleği devam ettiriyoruz. Bizim ailede gelenek olmuş okulu bitirenin eline bir davul veriyoruz. Çünkü başka yapacak mesleğimiz yok. Ben bu meslek ile 16 nüfusa bakıyorum. Ramazan ayında halkı savura kaldırıyoruz. Kızıltepe ilçesinde bizden başka bu mesleği icra eden yok.”

Yaklaşık 30 senedir bu mesleği yaptığını ifade eden Cemil Karabulut, “Her Ramazan ayında sevabımıza bu mesleği yapıyoruz. Her gece sahur vaktinden önce saat 01.30 başlayıp, ezana yarım saat kala davul çalarak halkı sahura kaldırıyoruz. Halkımızda bize gereken ilgiyi gösteriyor. Bizlere bahşiş veriyor. Ben kardeşlerim ve oğullarım 12 kişiden oluşan 6 ekibiz. 1 araç ve 5 motorla Kızıltepe’nin 16 mahallesinde sokaklarda dolaşarak halkı savura kaldırıyoruz. Kimseden illa bu kadar ücret vereceksiniz demiyoruz. Biz Ramazan ayının 15. Ne kadar motorların yakıtını kendi cebimizden karşılıyoruz. Ramazan’ın 15.den sonra evlerde dolaşarak davulcunun geldiğini söylüyoruz. Halkımızda bize bahşiş veriyor tabi vermeyenlerde oluyor ama bahşiş veren ve vermeyen herkesten Allah razı olsun.” Dedi.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir