• DOLAR 32.511
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2440.215
  • ...
"SSPE hastalarının sesini duyan yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - 2000’li yıllarda vurulan bayat kızamık aşısı nedeni ile birçok hasta yatalak bir şekilde ölümle pençeleşiyor. 20 bini aşkın çocuk SSPE’den dolayı hayatını kaybederken binlercesi hastalığın pençesinde kıvranıyor.

Aileler “çocuklarımız gözlerimizin önünde eriyip bitiyor. Sanki evimizde bir ölü mezarı bulunuyor. Yetkililer nasıl olsa bizim dönemimizde olmadı diye oralı bile olmuyor.” diyerek seslerini yetkililere duyurmak istiyor.

SSPE hastalığına yakalananlardan Gaziantepli Mehmet Kuzlak’ın babası Servet Kuzlak yaşadığı dramı İlke Haber Ajansı’na anlattı.

“Benim çocuğum gibi yüzlerce çocuk var”

Çocuğuna yapılan bayat aşı sonrası çocuğunun hastalığa yakalandığını belirten Servet Kuzlak, “Benim çocuğum diğer çocuklar gibi parklarda oynuyordu. Şuanda çocuğum bu hale geldi. Bu hale gelmesinin elbette bir sebebi var. Benim çocuğum ne bir trafik kazası geçirdi ne de başka bir hastalık sadece 2000’li yıllarda tek tozlu olarak bilinen bayat aşı sonrası bu duruma düştü. Benim çocuğum gibi yüzlerce çocuk var. Acaba bu kadar hastanın olduğunu kaç tane yetkili biliyor. Lütfen bu kadar vurdumduymaz olmayın bu çocuklar sizin de çocuğunuz olabilirdi. Sizin çocuklarınızdan bu duruma düşmeyeceklerinden dolayı bir garantiniz var mı?” dedi.

“Kimse sesimizi duymuyor”

Çocuğunun tedavisi için 7 yıldır çare aradığını anlatan acılı baba Kuzlak, “Yıllardır yetkililer bir çare bulacaktır diye bekliyoruz. Fakat hiçbir çare bulunmadı. 7 yıldır çaresiz bir şekilde bekliyoruz. Kimse sesimizi duymuyor. Ankara’ya kadar gittik. Her defasında elimiz boş döndük. Çocuğum şuan 14 yaşında onun da hakkı yok mu akranları gibi okula gitmeye oynamaya? Ama hep böyle yatalak çocuğumuz. Sesimizi kaç yetkili duyuyor. Bu gün ise bir şekilde haberini aldık. Tübitak tarafından reddedilen bir karar olduğunu biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

"Tedavi yöntemlerinin araştırılmasını istiyoruz”

Yetkililerin seslerini duymadıklarını ve horlandıklarını belirten acılı baba Kuzlak, “Tübitak tarafından araştırma sonucu tedavi bulunduğunu biliyoruz. Buna rağmen Tübitak reddetmiştir. Bizler bu hastalığın neticesini istiyoruz. Yetkililer unutmuş olabilir ve vazgeçmiş olabilirler. Ama biz çocuklarımızın hastalıklarını unutmayız. Tam tersine bu çocuklarımız bizim için kıymetlidirler. Biz çocuklarımız için canımızı bile ortaya koyarız. Ankara’ya kadar gidip Sağlık Bakanlığı ile görüşmek istedik fakat muhatap bile bulamadık. Bizlerle muhatap olmalarını istiyoruz. Bizler bu çocukların bir an önce iyileşmesini istiyoruz. Tedavi yöntemlerinin araştırılmasını istiyoruz. SSPE hastaları için bir komisyon kurulmasını istiyoruz. Her gün sanki bir cenazeyle yaşıyoruz. Ne gecemiz belli ne gündüzümüz. Çocuğum gözlerimizin önünde eriyip bitiyor. Ne zaman kadar bu şekilde yetkililer sessiz kalacaklar.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir