• DOLAR 32.566
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2431.003
  • ...
İftarla sahur arasında bol su tüketilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Uzmanlar, Ramazan ayının sıcak yaz aylarına denk gelmesinden dolayı iftarla sahur arasında bol su tüketilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Sahur ve iftarda düzenli ve dengeli beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Gastroenteroloji Bölümü Uzmanı Dr. Bülent Baran, Ramazan ayında bol bol sıvı tüketilmesi gerektiğini söyledi.

“İftarda aşırı gıda tüketilmemeli”

Dr. Baran, tavsiyelerini şöyle sürdürdü: “Ramazan ayında bol sıvı tüketilmesi gerekiyor. Özellikle iftar yemeklerinde ağır, aşırı yağlı, kızartmalı gıdalarla yapılmamasını öneriyoruz. İftarda aşırı bir gıda tüketiminden ziyade az miktar yedikten sonra belki ilerleyen saatlerde yaz meyveleri, kavun, karpuz gibi meyveler tercih edilmesi ve bol sıvı tüketilmesini öneriyoruz.”dedi.

Hastalara da seslenen Dr. Baran, “Bu dönemlerde özellikle hipertansiyon, kalp hastalıkları, kronik hastalardan akciğer hastaları ve diyabeti olan hastaların oruç tutmamaları gerekiyor. Şeker hastaları da düzenli ilaç kullandıkları için bu mevsimlerde oruç tutmaları kendileri için sakıncalı olabilir. Oruç tutmaması gereken hastalar, sağlıkları açısından özellikle bu dönemde ısrarcı olmamalıdırlar.” ifadelerini kullandı. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir