• DOLAR 32.222
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2447.92
  • ...
Görme engellilere gören göz cihazı dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Ulaştırma Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ortak çalışması olan ‘Gören Göz’ projesi kapsamında görme engellilere, hem telefon hem de navigasyon özelliğine sahip 100 tane gören göz cihazı dağıldı.

Şanlıurfa Valilik Konferans Salonunda gören göz cihazının dağıtımı yapıldığı programda görme engellilere cihazın kullanımı anlatıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şanlıurfa İl Müdürü Murat Demirkol, görme engellilere yardımcı olmak amacıyla bu cihazların dağıtıldığını belirtti.

Toplamda 340 tane gören göz cihazının görme engellilere ulaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Demirkol,   “Amacımız Şanlıurfa ilinde görme engellilere bir nebze oldun yardımcı olabilmektir. Onların girmek istedikleri noktalara ulaşabilmelerini sağlamak,  arkadaşlarıyla olan iletişimleri daha üst seviyelere çıkartabilmek ve bir nebze olsun onların hayatlarını kolaylaştırmak hedeflerimiz arasındadır. Gören göz cihazı, Türkiye genelinde 5 bin kişiye dağıtıldı. Hem navigasyon özelliği ile dünyada ilk defa tasarlanan bir uygulamadır.” dedi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir