• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Umut Kervanı Vakfı Hizmete Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL – Fakir ve muhtaç insanların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için hayır kervanına bir umut daha katıldı. Umut Kervanı Vakfı (UKV), İstanbul’un Bağcılar ilçesinde dua ve salâvatlar eşliğinde hizmete başladı.

Molla Nizamettin Yaçin’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan vakfın açılış programı, yemek ikramı ile devam etti.

Açılış konuşmasını yapan UKV Başkanı Abdulhalim Velioğlu, “Vakıf olarak fakir ve muhtaç insanlara ulaşmayı kendimize hizmet edindik. Bu düşünce ile yola çıktık. Fedakar kardeşlerimiz ile çıktığımız bu yolda emeği geçen tüm kardeşlerimizden Allah (cc) razı olsun.”şeklinde konuştu.

Ramazan ayında yapacakları faaliyetlerden de bahseden Velioğlu, “Ramazan vesilesi ile inşallah binlerce aileye yardım ulaştırmayı hedefliyoruz. Bunun için çalışmalarımızı başlattık. Ramazan’da belirlediğimiz kumanya bedeli, 50 ile 70 TL arasındadır. Rabbim şimdiden yapacağınız yardımları kendi rızası için kabul etsin” ifadelerini kullandı.

Programda bir konuşma yapan Molla Abdulbarik Çelik ise şunları söyledi: “Allah’a hamd olsun ki bir buçuk yıldır beklediğimiz ana kavuştuk. Allah’ın izniyle bu hizmet tüm Türkiye’yi kapsayacak. Nasıl ki iman eden dava erlerine gıpta ile bakıyorsak siz de bugün yaptığınız bu hizmetlere bakınca iftihar edeceksiniz. Bu vakıf ile birçok alim ve alime yetiştireceğiz. Açtığımız bu vakıf insanların inançlarına hizmet edecek” şeklinde konuştu.

Açılış programı, yapılan ikramlar ile devam etti, vakıf üye ve gönüllülerin gıda bankasını gezmesinin ardından son buldu. (Fikret Kavgalı/Mehmet Ün-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir