• DOLAR 32.506
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2427.81
  • ...
'Bir Ustadan Bin Ustaya Kadayıf Projesi'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kınalı Eller Kadın Derneği, Kalkınma Bakanlığı SODES 2013 programı kapsamında ‘Bir Ustadan Bin Ustaya Kadayıf Projesi’ adlı, kadayıf eğitimi veren bir proje başlattı.

‘Bir Ustadan Bin Ustaya Kadayıf Projesi’nin ilkini başarıyla tamamlayan dernek, ikinci kez hayata geçirdiği projede, 50 kursiyere 640 saat uygulamalı kadayıf eğitimi dersi verdi.

Kınalı Eller Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Müzeyyen Korkutata, usta-çırak eğitimleriyle yapılan bu tür eğitimlerin fayda sağladığını söyledi.

Sabah-akşam olmak üzere iki grup şeklinde eğitim alan kursiyerler içinde işitme engelli bir kişinin de olduğunu belirten Korkutata, “Bir Ustadan Bin Ustaya Kadayıf Projesi’ni başarıyla tamamlamak üzereyiz. 12 aylık olan bu projemiz kapsamında, toplam 50 kursiyerimize 640 saat ‘uygulamalı kadayıf eğitimi’ dersi verildi. KOSGEB işbirliğiyle de toplam 70 saat teorik olarak girişimcilik eğitimi alan kursiyerlerimiz, hem pratik olarak, hem de sahada bilfiil işin nasıl yapılacağı hususlarında tam bir donanıma sahip oldular. Böylelikle söz konusu kursiyerlerimiz, 30 bin liralık hibeden yararlanabilecek. 15-40 yaş grubu arasında olan kursiyerlerimiz, eğitimlerin sonuna geldiğimiz şu günlerde, artık hayata daha bir umutla bakıyorlar.” şeklinde konuştu.

Gönüllü olarak kursiyerlere eğitim veren eğitimci Mahmut Alto ile Yunus Saray ise, Diyarbakır ve bölgemize özgü geleneksel tatlılarımızdan olan kadayıf imalatını icra ederek, geleceğin kadayıf ustalarını yetiştirdiklerini kaydetti.

Kınalı Eller Kadın Derneği’nin, 2013-2014 SODES projesi kapsamında uygulamaya koyduğu projenin ikinci aşamasının ise ağustos ayında tamamlanacağı belirtildi. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir