• DOLAR 32.509
  • EURO 34.58
  • ALTIN 2497.105
  • ...
Midyat'ta Yaz Kuran kurslarına rekor katılım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Camiye koşalım, Kuran’la buluşalım’ temasıyla başlattığı Yaz Kuran kursları çerçevesinde Midyat’ta her yaştan binlerce çocuk ders görüyor.

Midyat İlçe Müftüsü Muhammet Çiçek, Midyat’ta 7 bin 500 öğrencinin Yaz Kuran kurslarında eğitime başladığını söyledi.

“Çocuklara şefkat ve merhametle yaklaşılmalı”

Camiler ve Kur’an kurslarında 250’den fazla Kur’an kursu öğreticisi ile imam hatip, müezzin, kayyım ve takviye hocayla eğitime başladıklarını belirten Müftü Çiçek, “Allah’ın izni ile üç dönem halinde eğitim gören çocuklarımız, Kur’an-ı Kerimi yüzünden, tecvitli olarak öğrenecekler. Namaz sürelerini ezberleyecekler. Namazı usulü erkânına göre öğrenecekler. Ramazan ayına denk geldiği için Yaz Kur’an kursunda öğrencilerimiz orucu ve teravihi de yaşayacaklar. Bu da, bu senenin ayrı bir bereketi. Midyat halkının ve cami cemaatlerinden özellikle cami cemaatine devam eden yaşlı insanların çocuklara, şefkat ve merhametle yaklaşmalarını istirham ediyoruz. Çocuklarımız camiye geldiklerinde bir haylazlık yapabilirler. Gürültü patırtı yapabilirler, hepsi bizim evlatlarımız. Bir gürültü patırtı yapacaksa varsın bizim camimizde yapsın ki sokakta yapmasın. Tabiî ki cami cemaatini rahatsız etmeyecek şekilde eğitim bizim görevimiz. Ama cami cemaatimizin de onlara şefkatle yaklaşması lazım, onları sevmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

Kurslar, 22 Ağustosa kadar devam edecek

Abdülkadir Şimşek Cami İmamı Cevat Turgut,ise “Camimizde 100’e yakın öğrenci Kuran kursuna devam ediyor. İmam arkadaşımız ve kurs hocalarımızla birlikte öğrencilerimize, her gün üç saat Kur’an-ı Kerim, temel dini bilgiler, ahlak, siyer ve itikat dersler i veriyoruz. Ramazan ayı dahil olmak üzere 22 Ağustos tarihine kadar eğitimlerimiz devam edecek. Ayrıca kurslara katılan bütün öğrencilerimize katılım belgesi verilecek.”dedi.

Kız öğrenciler de rağbet gösteriyor

Bayan Kuran Kursu Öğreticisi Betül Akbulut ise kızların kursa rağbet gösterdiğini ve 45 öğrenciye ders verdiğini ifade etti.

Edanur Şahin, isimli kız öğrenci de “Kur’an-ı kerimi daha iyi öğrenmek ve hatmetmek için kursa geliyorum. Arkadaşlarımın hepsinin bu kurslara gelmesini isterim. Çünkü bu bizim kutsal kitabımız. Herkesin öğrenmesini istiyorum.”dedi. (Adnan Oğuz İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir