• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Memurlardan torba yasaya karşı yarı çıplak eylem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

BURSA- Türkiye Kamu Sen Bursa şubesine üye bir grup memur, torba yasasında güvencelerinin ellerinden alınacağı gerekçesiyle dün Bursa’nın göbeğindeki  Fomara meydanında yarı çıplak soyunarak eylem yaptı.

Bursa’nın merkezi Fomara Meydanı’nda vücutlarının üst kısmındaki elbiselerini çıkarıp kravat takan memurlar, AK Parti Bursa İl binası önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Çıplak vaziyette yürüyen memurların parti binası önünde toplanmalarına müsaade etmeyen polisler, güvenlik kordonu oluşturdu. Bunun üzerine çıplak memurlar oturma eylemi yaptı.

Oturdukları yerde basın açıklamasını okuyan Kamu Sen Bursa İl başkanı Selçuk Türkoğlu, “Kamu çalışanlarının haklarını geriletecek, iş güvencesini ortadan kaldıracak birçok kanun tasarısının gündemi meşgul ettiği bir dönemi yaşıyoruz. İktidar, geldiği günden beri memurluk güvencesini ortadan kaldırarak güvensiz ve güvencesiz bir çalışma hayatı oluşturmak için altyapı hazırlamaktadır. Hükümet, türlü söylemlerle kazanılmış haklarımızı yok edecek uygulamalarla, memurları adeta bir ateş çemberinin içine atmak istiyor.” İddiasında bulundu.

İş güvencesinin, devlet memurlarının geleceğinden çok, ülke ve milletin menfaatlerinin ve geleceğinin gereği olduğunu söyleyen Türkoğlu, “Bütün bu gerçekler ortadayken, önce sözleşmeli ve 4/C’li esnek istihdam uygulamasıyla memurluk güvencesini yok etmeye çalıştılar. Ardından taşeronlaşma yoluyla, memurların görevlerini taşeron işçilerine devrettiler. Rotasyon uygulamasını, memurları oradan oraya sürmek ve baskı altında tutabilmek için bir araç olarak kullandılar.” ifadelerine yer verdi.

Yapılan basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemlerine devam eden memurlar, olaysız bir şekilde dağıldı. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir