• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
5 saatlik  elektrik kesintisini protesto eylemi sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Mardin’in Kızıltepe ilçesinde DEDAŞ tarafından 5 saat boyunca uygulanan elektrik kesintisi için Kaymakamlık önünde eylem yapan halk elektriklerin gelmesiyle eylemlerini sona erdirdi.

Kızıltepe ilçesinde saat 17.30 sularında elektrik kesintisi yaşandı. Yaklaşık 3 saat elektrik kesintisi devam edince, ilçe halkından  bir grup Kızıltepe DEDAŞ arıza önüne eylem yapmak toplandı. Eylem Elektrik  arıza bölümünde hiçbir  yetkilinin olmadığını  gören halk,  buradan  ilçe Kaymakamının  evinin önüne toplandı.   Yolu bir süreliğine yolu trafiğe kapatan  halk,  Kaymakamla görüşmek isteğinde  bulundular.

Eylem yerine  gelen polis ve itfaiye ekipleri,  olası bir olaya karşı önlem aldılar.

Evde olmadığı anlaşılan ilçe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’,  durumu haber alması üzerine  gelip, eylemcilerle görüştükten  sonra  bir açıklama yaptı.

Kaymakam Ermiş yaptığı açıklamada, “Yapılan elektrik kesintisi ile ilgili Mardin DEDAŞ il Müdürü ile görüştüm. Neden elektrik kesintisi yapılmış? O da  DEDAŞ Genel Müdürlüğünün kararı dedi.. Gerekçesi ise yüzde 90 ve üzeri tahsilat yapılmayan yerde “Elektriği keseciksiniz” demişler. Ben de il müdürüne dedim zaten kuyulardan dolayı çiftçilerin ÇKS‘lerine bloke konulmuş, neden elektrikler kesiliyor? Bu konuyu Vali beyle görüştüm. Ondan sonra DEDAŞ şirketinin Ciosunu aradım. Onlar da ‘ÇKS’ ye yaptığımız indirimi Şanlıurfa kabul etmiş ama, Mardin Kızıltepe kabul etmedi’ diyorlar. Bakın siz bizi vatandaşla karşı karşıya getiriyorsunuz dedim. Açacaklarını söylediler. Normalde 4-5 saat elektrik kesintisi için karar almışlar. Ama halkın burada toplanması doğru değil, ben şirket müdürü değilim. belediye başkanının yetkisi neyse benim de yetkim odur. Kızıltepe halkı için gece gündüz elimden geleni yaparım. Ben değil Kızıltepe’nin elektriği bir vatandaşın elektriğinin kesilmesi ya da bir tırnağının kanamasını dahi istemem.  Ama toplu elektriklerin kesilmesi doğru bir şey değil. Sonuç olarak bu toplu kesintiye son verilmeleri lazım.” şeklinde konuşması üzerine halk  ikna olup dağıldı.

Çok geçmeden de ilçeye elektrik verilmeye başlandı.    (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir