• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
Belediyeler, proje konusunda bilgilendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Belediyelere Sağlanan Hibe, Fon ve Krediler konusunda bilgilendirme toplantısı Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya, Bingöl Belediye Başkan vekili Halim Sugü, İlçe ve Belde Belediye Başkanlarının yanı sıra belediye başkan yardımcıları ile teknik personel katıldı.

Ulusal ve Uluslararası hibe ve kredi programları hakkında bilgilendirme yapan Tema Vakfı Bingöl Temsilcisi Cuma Karaarslan, Belediyelerin yerel sorunlarına uygun teknik ve sosyal projeler konusunda ihtiyaçlarının belirlenmesi ve  bu ihtiyaçların karşılanmasına uygun programlara başvuru yapılarak gerekli teknik ve mali desteğin sağlanabileceğini söyledi.

Karaarslan konuşmasında, Ulusal kaynaklardan, Bakanlık desteklerinden sağlanan kredi ve hibe desteklerinin belirli nüfus kriterleri esası ve ihtiyaç analizine uygun olarak İller Bankası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı bünyesinde destekler ile İmar planları, Çevre durum planları, master planlar, kanalizasyon, içmesuyu, altyapı, çevresel projeler, kültürel ve sosyal projeler hakkında bilgilendirme yaparak,  başvuru teknik detayları ve başvuru zamanları ile koşulları hakkında bilgiler aktardı.

Bazı bakanlıklarla kamu kurum ve kuruluşlarınca belli alanlarda hizmet ve proje üreten belediyelere mali yardımların koşulları ve miktarı konusunda bilgilendirme yapılarak yıllık bazda projelerin hazırlanarak sunulması ve kaynakların yerinde kullanılmasının önemine değinen Karaarslan, proje dönemi ile ilgili yerel ihtiyaçların öncellendiği ve ayrım yapılmaksızın bu önceliklerle ilgiye binaen desteklerin her yıl çevre ve diğer vergilerden, belediyelerden kesilen mali kaynakların yüzde 10’unun geri dönüşü ile bu desteklerin devam edeceğini belitti.

Yardım yapan kuruluşların ne tür hizmet ve projelere yardım yapıldığı bilgisini aktaran Karaarslan, “Bingöl Belediyesi bünyesinde oluşturulan proje birimi ile il merkezinin yanı sıra ilçe ve beldelerde bir eleman ile bu ekibe katılım sağlanarak ortak çaba ve ortak faaliyetler ile kentimizi 2023 hedeflerinden önce daha modern hale getirmek üzere çalışmalar başlattık.  Bu amaçla belediyelerde yerel ihtiyaçların belirlenmesi proje ve teknik detaylarının hazırlanması program ve destek mekanizmalarının takibi sağlanarak Bingöl için önemli çalışma ve destekler ile gelişim hedefi sağlanmış olacaktır” şeklinde konuştu.

Karaarslan, Ulusal fon ve hibe mekanizmaları ve işleyişi hakkında teknik bilgiler sundu.    (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir