• DOLAR 32.585
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2460.541
  • ...
Anneler Eyleme Devam Edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çocuklarının PKK tarafından dağa götürüldüğünü söyleyen aileler, 19 Mayıs`ta başlattıkları eylemin 40`ıncı gününde Ankara’da eylemlerini sürdürüyor. Ankara Hacı Bayram Konferans salonunda toplanan anneler Hükümetin bugün meclise gönderdiği çözüm süreciyle ilgili yasa teklifine rağmen çocukları dönene kadar eylemlerine devam etme kararı aldı.

Ankara’da izin verilecek bir yerde çadır kurmayı planlayan anneler çocuklarına kavuşana kadar çadırda eylemlerine devam edecek.

Yasa tasarısı ümitlendirdi
Al Jazeera’ye konuşan Sabri Önalan, hükümetin meclise gönderdiği yasa teklifinin kendilerini ümitlendirdiğini söyledi:

“Bugün MHP’ye gittik. Bu yasa teklifine destek vereceklerine inanmıyoruz. Meclise getirilen yasalara olumlu bakıyoruz. Bu yasalarla terör bitecektir. Biz bir kere mazlum olduk. Mazlumiyetimiz terörün bitimine sebep olacaktır. Evlatlarımız bu yasalarla dağdan inecektir.”

`Kalem tutan eller silah tutmasın`
Çocuğu kaybolan annelerden Bedriye Gözlügöl, hükümetin çözüm süreciyle ilgili paket hazırlandığı konusunda bilgilendirildiklerini ancak çocukları eve dönene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti:

“Bizim eylemimiz hayırlı sonlara vesile olacak. Bizden sonraki anneler ağlamayacak. Çıkarılan bu yasalarla bir daha dağa çıkılmayacaktır. Bizim çocuklarımız da inşallah eve dönecek ve yanan yüreklerimiz sönecektir. Çocuklarımızı dağda istemiyoruz. Bizim aile düzenimiz bozuldu. Çocuklarımıza kavuşacağımıza inanıyoruz. Biz kalem tutan eller silah tutmasın istiyoruz”

Yasanın mutlaka meclisten geçmesi gerekir
Annelerin Ankara’daki ihtiyaçları konusunda yardımcı olan Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Genel başkan Yardımcısı Abdulazin Aslan, meclise gönderilen çözüm süreci yasasının mutlaka meclisten geçmesi gerektiğini söyledi:

“Eğer hükümet çözüm sürecinde başarılı olmak istiyorsa buna benzer paketler çıkararak dağdaki insanları indirmelidir. Anneler çocuklarının dağdan inmesini istiyor. Bu insanlar bir ideolojinin güdümünde olmaksızın tamamen insani ve haklı taleplerini kamuoyuna paylaşmaktadır. 30 yıl süren çatışma ortamı ülkeye zarar vermiştir. Bundan sonra irade ortaya konmalı ve annelerin sorunu bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır.”

24 Haziran’da Ankara’ya gelen anneler ilk olarak Ak parti Genel Merkezinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü. Anneler daha sonra Meclis`te parti gruplarıyla görüşerek sorunlarına çözüm istemişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de aynı gün anneleri köşke kabul ederek sorunlarını dinlemişti.

Oturma eylemiyle başladılar

19 Mayıs’ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlatan annelere birçok aile de destek verdi. Diyarbakır’da Çözüm Süreci Çalıştayı`na katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ ve Tarım Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Belediyesi önündeki refüjde eylem yaparak çocuklarını PKK`den isteyen aileleri ziyaret etmişti.

Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir