• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
"Çözüm süreci yasa tasarısı ile sağlıklı yürütülecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Milletvekili Ziver Özdemir, çözüm sürecini yasal zemine kavuşturacak yasa tasarısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özdemir, paketle birlikte sürecin çok daha sağlıklı ve kararlı şekilde yürütüleceğini ve paketin sorunu çözme iradesini ortaya koyan bir düzenleme olduğunu söyledi.

TBMM Başkanlığına gönderilen kanun tasarısının 6 maddeden oluştuğunu belirten Milletvekili Özdemir, tasarının çözüm sürecinin daha güçlü yasal dayanağa kavuşturulmasını amaçladığını ve toplumsal barışı daha da derinleştireceğini dile getirdi.

Yasa tasarısının bir çerçeve yasa olduğunu ve çerçeve yasanın önümüzdeki süreçte atılacak adımlara temel teşkil ettiğini anlatan Özdemir, önümüzdeki süreçte ortaya çıkabilecek sorunların çözümüne ilişkin de paketin büyük önem taşıdığını söyledi.

Paketle birlikte çözüm sürecinin çeşitli yargısal girişimlerle engellenmeye çalışılmasının önüne geçmek ve sekteye uğramasını engellemek adına yasal bir zemin oluşturulacağını kaydeden Özdemir, tasarıda etkin pişmanlığın genişletilmesi, eve dönüşün ve toplumsal entegrasyonun sağlanmasının yer aldığını ifade etti.

Süreçle ilgili olarak alınan kararların ve sorumlularının yargılanmasının önüne geçebilmek adına bir takım yeni görev tanımları yapılacağını söyleyen Özdemir, 6 maddelik paketle birlikte çözüm sürecine ilişkin önemli adımlar atılacağını ifade etti.

Paketle birlikte sürecin sağlam ve kararlı şekilde yürütüleceğini bildiren Özdemir, yeni paketin herkes için hayırlı olacağını söyledi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir