• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
Düğünlerde kullanılan havai fişekler rahatsız ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Kullanımı her geçen gün biraz daha artan ve tehlike saçan havai fişeklerin gece yarılarına kadar kullanılması Akçakale ilçesinde halkın tepkisine neden oluyor.

Akçakale ilçesinde açık alanlarda yapılan düğünlerde, düğün sahipleri tarafından eğlenmek kastı ile ateşli silahlarla birlikte havai fişekler de sıkça kullanılıyor. Özelikle yaz aylarında gece geç saatlere kadar eğlenen düğün sahipleri, havaya rastgele ateş açıyor. Bu ise sıcaklardan dolayı damlarda yatan ilçe halkı için ölüm tehlikesi saçıyor.

Düğünlerde savaş alanı gibi durmadan havai fişeklerin atıldığını söyleyen ilçe halkından Halik Tosun, düğünlerde kullanılan havai fişeklerden duyduğu rahatsızlığı şöyle anlattı; “İlçemizdeki düğünlerde gece geç saatlere kadar silah kullanılıyor, havai fişekler atılıyor. Bizler, sıkılan silahlardan ve kullanılan havai fişekten hem rahatsız oluyoruz hem de çocuklarımız korkuyor. Biz yaz olduğu için damda yatıyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir düğünden atılan havai fişekten dama ateş düştü, nerdeyse yangın çıkacaktı. Bunun bir sınırının olması gerekir. Yetkilileri bu düğünleri hiç denetlemiyor.”diyerek tepki gösterdi. (İbrahim yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir